2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Belföld

Bús Balázs szerint is fiktív szerződéseket kötöttek a vállalkozók Óbuda-Békásmegyer önkormányzatával

Egy ilyen botrány után minden baloldali képviselőnek fel kell tennie a kérdést, hogy meddig asszisztálnak még egy gyurcsányista városvezetéshez - így üzent a III. kerületi baloldalnak a Fidesz-KDNP korábbi polgármestere, az óbudai korrupciós botrány miatt. Bús Balázs felidézte: 2019 és 2022 között fiktív szerződéseket kötöttek vállalkozók Óbuda-Békásmegyer önkormányzatával, a beérkezett pénzt pedig korrupciós célokra fordíthatták.

  • Bús Balázs szerint is fiktív szerződéseket kötöttek a vállalkozók Óbuda-Békásmegyer önkormányzatával

A Központi Nyomozó Főügyészség híradónkkal azt közölte, hogy egy újabb gyanúsítottat hallgattak ki minősített hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanújával. A gyanú szerint ugyanis egy férfi fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal saját vállalkozása és más gazdasági társaságok nevében. A gyanúsítottak a beérkezett összegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordíthatták.

Arról van szó, hogy 19-22 között fiktív szerződéseket kötöttek vállalkozók Óbuda-Békásmegyer önkormányzatával

- idézte fel az ügyet a korábbi Fidesz-KDNP-s polgármester. Bús Balázs kifejtette: ez azt jelenti, hogy olyan munkákat papíroztak le, amik nem lettek elvégezve. Az ebből befolyó pénzt pedig kivették a cégekből. Bús Balázs hozzátette: a korrupcióról ők is csak a hírekből értesültek.

A politikus kitért a baloldali kampányra is. Arra számít, hogy meg fogják ismételni a 2019-es ígéreteiket, amiket nem teljesítettek. A korábbi polgármester azonban leszögezte: kizártnak tartja, hogy a baloldal olyan kérdésekkel foglalkozzon, amik valóban megoldásokat jelentenének a kerület gondjaira.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!