2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Bűnösnek mondták ki Czeglédy Csabát, pénzbírságot kapott a DK-s ügyvéd

Hétfőn reggel, május 13-án kihirdette elsőfokú ítéletét a régóta húzódó, úgynevezett Ördög ügyvédje-perben az Veszprémi Járásbíróság.

  • Bűnösnek mondták ki Czeglédy Csabát, pénzbírságot kapott a DK-s ügyvéd

Az ügy még a 2019-es önkormányzati választásokig nyúlik vissza, amely előtt pár nappal Borkai Zsoltról, Győr akkori fideszes polgármesteréről az interneten pornográf felvételek láttak napvilágot, amelyeket egy horvátországi hajóúton rögzített valaki titkokban.

A felvételeket Az Ördög ügyvédjének elnevezett portálon hozták nyilvánosságra ismeretlenek.

Az ügyben indult nyomozás végén az ügyészség azt állapította meg, hogy a DK-s ügyvéd és szombathelyi önkormányzati képviselő és társa álltak a háttérben.

A Fővárosi Főügyészség 2021 októberében emelt vádat az ügyben, kilencrendbeli, különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolva a Czeglédyéket. A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Az ügyet tárgyaló Veszprémi Járásbíróság 2022 márciusában, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében bűnösnek mondta ki az ügyvédet és vádlott-társát.

Czeglédyt 1 millió forintos, míg társát 500 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta.

Csakhogy ezzel koránt sem zárult le az ügy, hiszen – élve a jogi lehetőséggel –  Czeglédy tárgyalás megtartását kérte.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, mit érdemes tudni a Tisza Pártot behálózó csalás-sorozatról

Mutatjuk, mit érdemes tudni a Tisza Pártot behálózó csalás-sorozatról

Néhány héttel ezelőtt robbant a hír, hogy a magát korrupcióellenes harcosként bemutató, a közélet megtisztulását hirdető Magyar Péter egyik legközvetlenebb bizalmasáról, gazdasági vezetőjéről, S. Máriáról kiderült, hogy egy 1200 embert megkárosító csalássorozatban való részvételéért több év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!