2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Bűnmegelőzési központok a Balatonnál

Ismét lesznek nyáron bűnmegelőzési központok a Balaton-parti településeken. A nyaralóhelyeken a strandi lopások, a betörések és a gépkocsifeltörések a leggyakoribb bűncselekmények.

„Pénzt hogyha lehet, ne vigyenek le, autókulcsot inkább hagyják a nyaralóban vagy telefonokat.” Kerékpáros rendőrök figyelmeztetnek a veszélyekre a Balaton-parton. A bűnmegelőzés is a feladatuk, de biciklivel gyorsabban odaérnek bárhová a zsúfolt utcákon, mint az autós járőrök. A balatoni rendőrkapitányságok ilyenkor csaknem dupla létszámmal működnek. „Két helikopter van lent 24 órában, 10 motoros rendőr van a 24 órás szolgálatban, a kerékpáros szolgálatok, azok a strandokat érintik. Természetesen a strandidő nyitva tartására koncentráltan lent van Siófokon négy lovas szolgálat” – mondta a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság rendőrfőkapitánya.


Az elmúlt években jelentősen csökkent a bűncselekmények száma a Balatonnál. A Bűnmegelőzési Centrumot idén 4 millió forinttal támogatja Siófok, Balatonlelle és Balatonföldvár önkormányzata. „Siófok város egy 25 ezer lakosú település, amely nyáron 150 ezer embert fogad be, nyilvánvaló, hogy egészen más bűnügyi statisztikákkal rendelkezünk nyáron, mint télen. Hiszen nem csak a jó szándékú, jóakaratú emberek érkeznek a Balaton partjára” – nyilatkozta Siófok polgármestere.

A rendőrség a középiskolásokat is beveti. A kaposvári rendészeti fakultációs diákok július 12-től augusztus 21-ig dolgoznak a három település strandjain.

Gépkocsifeltörések, strandi lopások és betörések, a nyári hónapokban ezek a bűncselekmények fordulnak elő leggyakrabban a Balatonnál, a bűnözők sokszor a turisták figyelmetlenségét használják ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!