2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Bukhatja az uszodát Szeged, amiért Botkáék trükköztek a kapott milliárdokkal

Hír TV

2019. október 2., szerda 21:49

Pénzbüntetés és akár az egész uszoda-beruházás támogatásának felfüggesztése is kilátásban van, ha bebizonyosodik a gyanú, hogy Botkáék trükköztek a kormánytól kapott milliárdokkal - írja a 888 a Szegedma portálra hivatkozva.

Mint ismert, az Állami Számvevőszék vizsgálatot indított a Botka László vezette önkormányzattal szemben, amiért saját számlán parkoltatták a Modern Városok Programban fedett sportuszoda építésére eddig megkapott 12,1 milliárd forintot, és a felszólítás ellenére sem utalták el azt a törvényben előírt módon a Magyar Államkincstár számlájára.

Szeged összesen 16,2 milliárd forintot kapott az államtól a fedett uszoda építésére. Az összegből idén 12,1 milliárd forint érkezett meg a város számlájára. A Miniszterelnökség arra szólította fel a várost, hogy ezt az összeget tegye át a kereskedelmi számlájáról egy, a Magyar Államkincstárnál vezetett számlára. Az önkormányzat azonban az állam ezen kérését megtagadta – tudatta korábban a Miniszterelnökség.

Az önkormányzat titkolja, mi van a pénzzel, nem mondták el azt sem, miért nem utalták el azt a jogszabály szerint.

Ha a Miniszterelnökség gyanúja beigazolódik, Szeged bukhatja a sportuszodát. Az illetékes tárca szerint ugyanis a szegedi városvezetés átláthatatlanná tette a kormányzati forrás felhasználását.

Ez pedig felveti annak gyanúját, hogy a város vezetése másra fordította a támogatási összeget

– áll a tárca vizsgálatot megalapozó írásos indoklásában.

Hozzátették: mindezekre tekintettel a Miniszterelnökség eljárás megindítását kezdeményezte az Állami Számvevőszéknél.

A Szegedma ugyan megkereste a Botka Lászlót, ám a szocialista polgármester nem válaszolt arra, hova tűnt el a pénz.

888.hu

x
Rendkívüli hír