2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Budapesten üléseznek a V4 kormányfői

Budapesten tárgyalnak kedden a V4 országok kormányfői a migrációról. A V4 soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője, Orbán Viktor a cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnökkel folytat megbeszélést.

  • Budapesten üléseznek a V4 kormányfői

Ezzel egy időben Piotr Müller lengyel kormányszóvivő arról adott tájékoztatást, hogy Mateusz Morawiecki a jelenlegi geopolitikai helyzet miatt kezdeményezte a V4 kormányfői találkozót. A lengyel miniszterelnök vasárnap a balti országokban a Lengyelország és a három balti állam keleti határán kialakult helyzetről tárgyalt.

Orbán Viktor: A Bizottság szüntesse meg a kötelezettségszegési eljárást

Brüsszel függessze fel a biztonsági intézkedéseket aláásó kötelezettségszegési eljárásokat-ezt követeli Orbán Viktor. Ursula von der Leyen-nek címzett levelében a miniszterelnök hangsúlyozza:

a jogi kereteket a valósághoz kell igazítani, és nem lehet azért büntetni a tagállamokat, mert a rendkívüli helyzetekbe működőképes megoldásokat alkalmaznak.

Orbán Viktor felidézte:

az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, amiért az rendíthetetlenül védte Európa biztonságát a déli határkerítés megépítésével.

Ismét több száz migráns próbált hazánk területére jutni egyetlen nap alatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 22-én összesen 311 határsértőt tartóztattak fel, és 65 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Új migrációs útvonal jöhet létre Ukrajna irányába

A belarusz–ukrán határnál is megjelentek az első migránscsoportok. A minap az ukrán határőrség egy tizenöt fős csoportot tartóztatott fel. Reális az esélye annak, hogy a Nyugat-Európába igyekvő migránsok az elkövetkezendő hetekben a lengyel határszakasz helyett Ukrajnát érintve próbálkoznak majd az átjutással.

A mostani belarusz–lengyel migránsválság gócpontja mintegy háromszáz kilométerre található az ukrán határvidéktől. Látva a lengyel hatóságok kemény fellépését, reális az esélye annak, hogy az újabb bevándorlási hullám új útvonalakon próbálkozik, s Ukrajnán keresztül próbálnak meg áttörni az Európai Unió területére.

Az ukrán határőrség gőzerővel hozzálátott szögesdrót kerítés létesítéséhez a veszélyeztetett szakaszon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Brüsszel felszabadítását hirdette meg a szocialistáktól és Soros Györgytől Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője az európai jobboldali erők Free Europe című találkozóján, mellyel elindította a jövőre esedékes európai parlamenti választások kampányát Firenzében vasárnap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!