2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Belföld

Budai Gyula: Főpolgármester úr, most valamit mondani kéne + videó

Budai Gyula szerint Karácsony Gergely főpolgármesternek reagálnia kellene a Lánchíd felújításával kapcsolatos ügyre.

  • Budai Gyula: Főpolgármester úr, most valamit mondani kéne + videó

A kormánypárti politikus a Facebookra hétfőn feltöltött videóban arról beszélt: egy, a részére megküldött levél információi szerint a "Lánchíd-felújítási botrány főszereplője", Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontban található biztonsági céghez, az Árgus Security-hez "járt elszámolni", az így átadott készpénz pedig "közvetítők útján jutott el a Városházára".

Budai Gyula elmondta: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése megállapította, hogy az A-híd Zrt. többször, több mint másfél milliárd forintot utalt Vig Mór cégének, amit ő tovább utalt a magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára, és 900 millió forintot készpénzben vett fel.

Hozzátette: a Kehi jelentése szerint egy másik ügyvéd, Hegedűs Dániel letéti számlájára is utaltak 500 millió forintot, amit szintén készpénzben vettek fel. Budai Gyula szerint ez juthatott el a Városházára közvetítők útján.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Árgus Security Kft. tulajdonosa Apáthy Zoltán, a Lánchíd felújítását végző A-híd Zrt. tulajdonosának a fia.

Emlékeztetett: az ügyben egy hete büntetőfeljelentést tett hivatali vesztegetés miatt, azonban azóta sem az Árgus Security, sem az A-híd Zrt., sem Karácsony Gergely nem reagált az ügyre,

Főpolgármester úr, most valamit mondani kéne! – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!