2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Brutális körülmények között él egy józsefvárosi család + videó

Patkányok élnek egy józsefvárosi önkormányzati bérlakás falában. Brutális lakhatási állapotról számolt be híradónknak egy egyedülálló anya, aki többször kért segítséget a VIII. kerületi vezetéstől, de eddig nem sikerült megoldani a problémát.

  • Brutális körülmények között él egy józsefvárosi család + videó

Patkányok vájta lyukak, púrhabbal toldozott fal, felületesen betett zuhanyzótálca. Brutális állapotok uralkodnak ebben a józsefvárosi önkormányzati bérlakásban. Rágcsálók élnek a falban, éjszakánként kaparásznak, élelemért kutatnak, ezzel folyamatos félelemben tartva az egyedülálló anyát, aki két gyermekét próbálja nevelni ilyen körülmények között.

Nemcsak a falból másztak ki patkányok, hanem a zuhanyzótálca alól is. Az anya jelezte a problémát az önkormányzatnak, ahol azt mondták neki, hogy csak képzelődik.

Az önkormányzat emberei végül többször is küldtek szakértőket, de nem sikerült megoldani a problémát. Az egyedülálló anya arról számolt be, hogy nemcsak a bútoraikat, ruháikat és ételeiket teszik tönkre a rágcsálók, hanem a lányában is kárt okoztak.

Sára Botond, polgármesterjelölt, Budapest VIII. kerület, Fidesz-KDNP: "A köztisztasági helyzet az tragikus!"

Ezt pedig a kormánypártok józsefvárosi polgármesterjelöltje mondta. Sára Botond szerint mocsok és kosz uralkodik a kerületben, amióta a baloldal vezeti a városrészt.

Sára Botond, polgármesterjelölt, Budapest VIII. kerület, Fidesz-KDNP: "Őket egyáltalán nem érdeklik a rászorulók, nem érdeklik a bérlakásban élők. Ez a problémabejelentésre történő reakció is egyébként ezt igazolja. Hanem egy dolog érdekli őket, hogy a hatalomban maradjanak és megőrizzék a hatalmat, mert egy szűk saját rétegnek akarnak kedvezni és azoknak építik ezt a várost."

A polgármesterjelölt hozzátette: a kerület lakói rengeteget panaszkodnak a közbiztonságra, este nem mernek kimenni az utcára és a gyerekeiket sem merik elengedni. Sára Botond úgy látja, hogy a baloldali városvezetés alatt lezüllött a VIII. kerület.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!