2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Brigham McCown: A modern életminőség olcsó energia nélkül elképzelhetetlen

Morális felsőbbrendűség-tudat a Nyugaton, amely saját ideológiai problémáit szórja szét a világban; felemelkedő globális Dél, és a gyarmati örökségek. „Kié az új világrend?” – a nemzetközi geopolitikai csúcstalálkozóról tudósítunk.

  • Brigham McCown: A modern életminőség olcsó energia nélkül elképzelhetetlen

Szeptember 17-18. között Budapesten, a Várnegyedben található Lónyay-Hatvany villában szervezték meg a negyedik Danube Institute – The Heritage Foundation Geopolitical Summit nevű eseményét.

Brigham McCown szerint a modern életminőség olcsó energia nélkül elképzelhetetlen, és ahogy a világ népessége növekszik, úgy nő az energiaigény is. A zöld energiára való átállás azonban sokkal lassabban történik, mint azt sokan remélik.

 A brit birodalom példáját említette, amely a szénalapú energiatermelés révén vált világhatalommá az első ipari forradalom idején. A történelem során az energiaforrások mindig kulcsszerepet játszottak az emberi fejlődésben.

A szakértők kiemelték, hogy az energiaforrások sokszínűsége kulcsfontosságú. Sara Vakhshouri hangsúlyozta, hogy nem csak a zöld energia fenntartható, és az országoknak rugalmasnak kell lenniük, miközben a mesterséges intelligencia és az adatközpontok növekvő energiaigényét is figyelembe kell venniük. 

Ralph Schoellhammer arra hívta fel a figyelmet, hogy a 18. században az energiahatékonyság növekedése hozzájárult a rabszolgaság felszámolásához a Nyugaton, és a jelenlegi zöldenergia-fókusz miatt elavulttá válhatnak az olajfinomítók, ami újabb problémákat szül.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Tamás Gyurkovits/Hungarian Conservative

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!