2021. augusztus 2.,
hétfő, Lehel napja

Breuer Péter megvenné a zongorát a zeneiskolások számára

Hír TV

2021. február 24., szerda 13:05, frissítve: szerda 14:50

A baloldali vezetésű erzsébetvárosi önkormányzatot csak az érdekli, hogy pénzhez jusson - jelentette ki a Heti TV tulajdonosa. Éppen ezért Breuer Péter úgy döntött: megveszi a kerülettől azt a zongorát, amelyet a korábbi fideszes alpolgármester, Bajkai István szerzett be. Európa egyetlen zsidó televíziójának tulajdonosa kijelentette, hogy a hangszert ingyen használatra bocsátaná a jelenleg hontalan VII. kerületi zeneiskolásoknak.

A Heti TV és a BreuerPress tulajdonosa az alábbi nyílt levelet intézte Erzsébetváros polgármesteréhez:

"Tisztelt Polgármester Úr!

Nemrégiben jutott tudomásomra,hogy az egykori ERöMŰVHÁZ épületében, a Wesselényi utca 17. sz. alatt a kiürítés után még elszállításra vár az a Steinway zongora, amelyet a kerület előző alpolgármesterének és zongoraművész feleségének a közreműködésével sikerült megvenni, és amely hangszer egykor a világhírű bécsi Musikverein-ben szolgált.

Miután nem lehet tudni, hogy ennek a remek hangszernek mi lesz a sorsa, ezért úgy gondolom, az a legtisztességesebb, ha támogatóim és barátaim segítsége alapján ajánlatot teszek az önkormányzatnak, hogy megveszem a zongorát. Ugyanazt az összeget fizetem ki, amennyibe ez került a megvételkor. Ezzel egyrészt megoldódhat a hangszer elhelyezésének a kérdése, de mellette az általam befizetett összeggel is lehet csökkenteni az önkormányzat állítólagos költségvetési gondjait.

Ezúttal szeretném azt is kifejezni, hogy amennyiben sikerül megállapodni a kerülettel, azaz megvehetem a zongorát, úgy abban az esetben a hangszert ingyenes használatra, adományként Erzsébetváros méltán világhírű oktatási intézményének, a Molnár Antal Zeneiskolának átadnám, mert úgy vélem, ez a hangszer ott lehet a legjobb helyen, az ott dolgozó kiváló tanárok és a hangszer segítségével a jövő Fischer Annie-jait, Kocsis Zoltánjait, Cziffra Györgyeit sikerül elindítani a pályájukon."

HírTV