2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Bozótvágós rendőr: "más nem úszta volna meg ennyivel"

Túlságosan enyhének tartja a bozótvágóval hadakozó volt rendőr büntetését az a férfi, akit az elbocsátott főtörzsőrmester megsebesített. Szerinte ő vagy más hétköznapi ember nem úszta volna meg a történteket felfüggesztett börtönnel. A bíróság tárgyalás mellőzésével hozta meg az ítéletet. Az indokolás szerint a volt egyenruhás súlyosabb sérülést nem okozhatott a bozótvágóval, mert azt nem szakszerűen használta.

A tavaly szeptemberben történt támadást rögzítette a gödöllői szórakozóhely biztonsági kamerája. A bárpultnál ülő férfinak bozótvágóval esett neki a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli tagja, akinél acélbot, úgynevezett vipera is volt. A főtörzsőrmester bosszúból cselekedett, néhány órával korábban összevitatkozott az áldozat egyik barátjával. Maga vallotta be, hogy a szóváltást követően azért ment haza, hogy felfegyverkezzen. Első fokon két év felfüggesztett börtönt kapott testi sértés kísérletéért. Ha az aljas indokot megállapították volna, a büntetés három év is lehetett volna.

A főtörzsőrmester ügyében tárgyalás nélkül ítélkezett a bíróság. Csoma Gábort sem hallgatták meg, levélben értesítették a döntésről. – Undorító és gusztustalan, hogy egy ilyen támadásért ennyi jár, úgy érzem, hogy ha ezt én csináltam volna fordítva, akkor most nem tudok riportot adni, mert szerintem letöltendő börtönbüntetést kaptam volna nem is egy-két évet, hanem sokkal többet – fogalmazott Csoma Gábor sértett. – Mindenki a környezetemben, barátok, családtagok, ismerősök meg idegenek is, akik üzennek, mindenki föl van ezen a dolgon háborodva, és mindenki elítéli, hogy ilyen cselekedetért ilyen gyenge ítélet születhetett – tette hozzá.

Bár az áldozat tarkóján koponyacsontig hatolt a penge, az ítélet indokolása szerint a rendőr nem rendeltetésszerűen használta a bozótvágót, ezért súlyosabb sérülést nem okozhatott vele. A főtörzsőrmestert az eset után egyébként elbocsátották. A Hír TV információi szerint Franciaországba ment, és jelentkezett az idegenlégióba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

Magyar Péter testőrei törvénytelenül, önkényesen lezárták a Debrecenbe tartó Intercity egyik vasúti kocsiját, hogy „Magyar úr” – ahogy ők nevezik – zavartalanul utazhasson.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!