2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Borzasztó, rettegésben tartotta volt párját és annak családját is

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. május 7-én hirdetett határozatot annak a férfinak az ügyében, aki zaklatta a volt élettársát és falhoz vágott egy macskát.

  • Borzasztó, rettegésben tartotta volt párját és annak családját is

Az ügyészség még 2018 év végén emelt vádat a férfival szemben zaklatás bűntette és más bűncselekmény miatt. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben az iratok tartalma alapján, a középmérték alatti szabadságvesztést, börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását függessze fel.

A büntetlen előéletű vádlott - 2019 év januárjában - a törvényes határidőn belül kérte az ügyében a tárgyalás tartását, amelyre tekintettel a bíróság előkészítő ülést tartott. Akkor a férfi nem tett beismerő nyilatkozatot és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a járásbíróság az ügyben tárgyalást tűzött ki.

A Berettyóújfalui Járásbíróság a bizonyítási eljárást követően 2021. május 7-én ítéletet hirdetett és a vádlottat zaklatás bűntettében és állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek.Ezért őt halmazati büntetésül 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatából 2015 nyarán született egy gyermek. A szülők kapcsolata rövid idő után megszakadt, a nő visszaköltözött a szüleihez, egy hajdú-bihari kisvárosba. A Berettyóújfalui Járásbíróság 2016-ban rendelkezett az apa láthatási jogáról, azonban előírta, hogy a gyermeket nem viheti el a nő lakóhelyéről. A férfi 2016 szeptemberében megjelent a sértett lakóhelyén, ahol vitatkozni kezdett a nővel. A veszekedés odáig fajult, hogy a vádlott kiment az udvarra, ahol megfogott egy pár hónapos kismacskát, majd mérgében a falhoz vágta az állatot. A macska az eset során elpusztult.

2017 március végén a férfi megjelent volt élettársa lakóhelyén azért, hogy a gyermekkel találkozzon. A vádlott és a nő között szóváltás alakult ki, majd a veszekedés közben azt mondta a férfi, hogy megöli őt, a családját megveri és rájuk gyújtja a házat. A sértett pár nap múlva magánindítványt terjesztett elő zaklatás miatt. A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!