2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Megrázó felvételek: kutyák kezdték ki a tetemeket + Videó

Nyolcvan éhen pusztult szürkemarha és racka bárány tetemére bukkantak a rendőrök a Komárom-Esztergom megyei Úny település egyik tanyáján. A majorság vezetőjét állatkínzás miatt őrizetbe vették. A gazdaságban összesen 250, hungarikumnak számító állatot számoltak össze, amelyek tartásáért a magyar állam állatonként 70-80 ezer forintot fizetett évente a tulajdonosnak. Megrázó felvételek.

Mint azt megírtuk, elégetett állatok maradványait és 250 lesoványodott szürkemarhát találtak hétfőn a rendőrök a Komárom-Esztergom megyei Úny község melletti Páskom majorban. A rendőrség felvételein jól látszik, ahogy egy kiéheztetett szürkemarhát megpróbálnak négy lábra állítani, de összeesik. Rögzítették a csontsovány állatok tetemeit is, amelyeket az ugyancsak élelem nélkül hagyott kutyák is kikezdtek. A tanyán a szemét között elszenesedett maradványokat is találtak: a gazdálkodó a gyanú szerint az elhullott állatok egy részét már elégette.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte: közel 80 állattetem hullott el, ezek közül 36 egy kupacban felhalmozva valamilyen égésgyorsítóval leöntve felgyújtásra került. – Magyar szürkemarhákról, illetve racka juhokról van szó – tájékoztatott.


A szürkemarha hungarikumnak minősül, amelynek tartásáért a tulajdonos jelentős állami forrásokhoz jutott. A majorságot már hosszabb ideje figyelik az állatvédők. A mostani eset is úgy derült ki, hogy az egyik aktivista a tanya mellett három legyengült állatot talált, és értesítette a rendőrséget. Ezt követően vizsgálták át a gazdaságot. „Mindenképpen állatkínzás az, hogyha valaki magára hagyja ezeket az állatokat és nem gyógykezelteti” – mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumi tagja.

A tanya tulajdonosát elfogták, ellene állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Tettéért három év börtönt kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Amyotrófiás laterálszklerózis (ALS) szövődményei következtében 49 éves korában elhunyt Kenneth Mitchell, akit leginkább a Star Trek: Discovery és a Marvel kapitány című filmekben nyújtott szerepeiről ismerhetett meg a közönség - írja a Ripost.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!