2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Börtönbiznisz, migráció és Gyöngyöspata is a Fidesz-frakcióülés napirendjén

MTI

2020. február 12., szerda 11:34, frissítve: csütörtök 12:25

Ma kezdődik a Fidesz kihelyezett frakcióülése Balatonfüreden. A tanácskozáson felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, aki a kormány előtt álló feladatokról tájékoztatja a képviselőket. Emellett a frakció felkészül a tavaszi parlamenti ülésszakra.

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén. Balatonfüredről tudósítónk, Tóth Benjamin jelentkezett.

A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán közölte, megkezdődött a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése. Kocsis Máté elmondta: a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor beszédét hallgatták meg a kormány és a parlament előtt álló feladatokról.

 

A helyszínről a HírTV tudósítója, Szűcs Dániel jelentkezett:

 

 

 

Az ülésen a tervek szerint napirenden lesz több olyan téma is, amely a magyar emberek igazságérzetét sérti. Ilyen a milliárdos iparággá vált börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, ami a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatban merült fel, a gyöngyöspatai romák kártérítésével összefüggő kérdések, továbbá a bírói korrupció gyanúja, amelyet a Szeviép-ügy hozott felszínre.

A balkáni migrációs útvonalon erősödő feszültség, a közelmúltban szerveződött migránskaraván és röszkei áttörési kísérlet miatt várhatóan a bevándorláspolitikával és határvédelemmel kapcsolatos politikai kérdések is napirendre kerülnek.

A baloldal a "Nők 40"-et sem szavazta meg

A baloldal a "Nők 40"-et sem szavazta meg - emelte ki szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz Korózs Lajos (MSZP) sajtótájékoztatójára reagálva.

A szocialista politikus azt mondta: az MSZP a férfiaknak is lehetővé tenné a negyven év szolgálati jogviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét.

A Fidesz érdekesnek nevezte, hogy a baloldalt, amikor kormányon volt, "annyira nem érdekelte a nyugdíjasok sorsa". A baloldal a "Nők 40" programot sem szavazta meg, amelynek köszönhetően már több mint 270 ezer nő, édesanya, nagymama tudott kedvezményesen nyugdíjba menni - emelték ki.

"Gyurcsány és a szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat, hagyták a nyugdíjakat elértéktelenedni, az áram árát a nyugdíjasoknak duplájára emelték, miközben Gyurcsány a saját cégének levitte azt" - jegyezték meg.

A Fidesz kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, nyugdíjprémiumot fizetnek, csökkent a rezsi, a nyugdíjasok külön rezsiutalványt kaptak és tízedik éve biztosítják a "Nők 40" programot - írta a Fidesz

Kiadó: Fidesz-frakció

OS / MTI