2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Böröndi Gábor: a háború tapasztalatai alapján is fejlesztjük a honvédséget

A Magyar Honvédség az orosz-ukrán háború tapasztalatai alapján fejleszti meglévő eszközeinek képességét, kiemelt hangsúlyt fektet a drónok alkalmazására, illetve a dróntámadások elhárítására és vizsgálja a mélységi csapásmérő eszközrendszerek alkalmazását – mondta a Honvéd Vezérkar főnöke kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

  • Böröndi Gábor: a háború tapasztalatai alapján is fejlesztjük a honvédséget

Böröndi Gábor a Hajmáskéren hétfőn végrehajtott gyakorlat kapcsán hozzátette, a páncéltörő eszközök mellett a lőtéren bemutatták a Leopard harckocsi és az új helikopterek pusztító képességét,

a Gripenek pedig bombát dobtak a célterületre

a páncélosok mozgásának akadályozására.

A vezérezredes elmondta, a harckocsik még hosszú ideig a harcmezők szereplői lesznek és míg tíz évvel ezelőtt, egy hasonló bemutatón 1,5-2 kilométerről tudtak csapást mérni a páncélozott erőkre, a mai Magyar Honvédség korszerű eszközökkel, 10-15 kilométeres mélységben képes azok pusztítására.

A honvédség megkötött szerződések alapján harckocsik pusztítására alkalmas drónokat szerez be, valamint több száz olcsó drónt vásárolt, amit a katonák minden kiképzési foglalkozáson kötelesek használni, hogy az eszközök alkalmazása beépüljön a harcászati gyakorlatba - ismertette Böröndi Gábor.

A Honvéd Vezérkar főnöke a gyakorlatról a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában arról is beszélt, hogy egyrészt az érzékelőkkel "telepakolt" hadszíntéren nincs olyan mozgás, amit ne tudnának rövid időn belül felfedezni, de a harcban az első világháborús lövészárok-hadviselés jegyei is jelen vannak.

Böröndi Gábor utalt arra, hogy

az oroszok a Szurovikin-vonallal a legmodernebb nyugati technológiával felszerelt ukrán csapatokat is "megfogták",

és elmondta, hogy a Magyar Honvédség most építi fel az erődítmény kicsinyített változatát, egy ilyen műszaki akadályrendszer leküzdésének gyakorlására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!