2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

DK-s zsarolhatta meg Borkai Zsoltot

Magyar Nemzet

2019. november 20., szerda 20:27

Póczik József - aki korábban a DK színeiben indult - vállalta, hogy ő az a futballista, akit hétfő este a polgármester ügyével kapcsolatban előállítottak, de tagadja, hogy megzsarolta volna Borkai Zsoltot a kompromittáló felvételekkel. Póczik a 24.hu-nak nyilatkozott. Állítása szerint, tavaly júniusban kapott egy telefonhívást egy ismeretlentől, aki azt mondta neki, hogy a budapesti Novotel hotel portájáról vigyen el egy borítékot Borkai Zsoltnak. A férfi tagadja, hogy pénzt kért, vagy kapott volna a felvételekért a győri városvezetőtől. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

Lapinformációk szerint a volt válogatott, Póczik József, hónapokkal ezelőtt kereshette meg Borkait a szexvideóval, pénzt akarhatott érte. Azaz, zsarolta. Póczik egyébként a DK jelöltje volt, és közismerten jó barátja Glázer Róbertnek, volt focistatársának, az egykori szövetségi kapitánynak, aki a DK mostani polgármesterjelöltjének, Glázer Tímeának a testvére.

A Nemzeti Sport arról ír, hogy a korábbi válogatott labdarúgó, P. József zsarolhatta meg az időközben a Fideszből kilépett és polgármesteri mandátumáról lemondott győri városvezetőt, Borkai Zsoltot, az önkormányzati választások előtt nyilvánosságra került szexvideóval.

Borkait a lap szerint hónapokkal ezelőtt kereste meg P. József, s közölte vele, kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni - vagyis megzsarolta. Az üzletből azonban semmi sem lett, helyette nyomozás indult.

A volt focista ügyvédje megerősítette a Nemzeti Sport online információit, és közölte, ügyfele egyelőre nem kíván nyilatkozni.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt is előállítottak, a futballista mellett két, prostituáltként dolgozó nőt.

A 24.hu nevű ellenzéki internetes újságnak megszólalt P. József, azaz Póczik József. Hihetetlen történettel állt elő a 66 éves DK-s jelölt - szerinte Borkai Zsolt örült a felvételnek, és meg akarta jutalmazni Póczikot.

Magyar Nemzet, 24.hu, Hír TV

x
Rendkívüli hír