2020. november 27.,
péntek, Virgil napja

Borbély Lénárd: Ultraliberális értékrendet képvisel a budapesti városvezetés

2020. október 17., szombat 12:36

Ultraliberális értékrendet képvisel a budapesti városvezetés- jelentette ki Csepel fideszes polgármestere a Budapesti Srácok című műsorunkban. Borbély Lénárd szerint politikai haszonszerzés miatt Karácsony Gergelyék az LMBTQ szervezetek céljait is kiszolgálják. A főpolgármester támogatja a pride-ot és többek között a 6. kerület momentumos polgármesterével együtt kitűzték a szivárványos zászlót is a városházára. Soproni Tamás eközben kijelentette, támogatja azt is, hogy azonos nemű párok is fogadhassanak örökbe gyereket.

Dúró Dóra korábban ledarálta a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent Meseország Mindenkié című könyvet. A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője szerint a homoszexualizmus egy ideológia, amit már a gyerekekre is rá akarnak erőszakolni.

A II. kerület MSZP-s polgármestere is népszerűsíteni akarta a mesekönyvet. Őrsi Gergely nyilvánosan olvasott volna fel belőle, a tiltakozások miatt azonban végül elállt tőle.

A VI. kerület momentumos polgármestere támogatja az azonos nemű párok örökbefogadását. Soproni Tamás kiáll a Pride mellett is. Még a szivárványos zászlót is kitűzte a városházára. A liberális politikus elmondta- önkormányzata anyagilag is támogatja a meleg párok jegyességét és politikai célnak tekinti, hogy a homoszexuálisok is köthessenek házasságot.

A XVI. kerület fideszes polgármestere szerint az elenyésző kisebbségben lévő csoportokat akarják kiszolgálni a balliberális kerületek. Kovács Péter azt mondta, a kisebbség hangosabb, de a többségi álláspont nem ez.

Csepel polgármestere szerint a budapesti városvezetés politikai haszonszerzés miatt kiszolgálja az LMBTQ szervezetek céljait.

Borbély Lénárd betiltotta a Meseország Mindenkié című könyv használatát is a csepeli óvodákban. Ugyanezt egyetlen balliberális kerület vezetése sem lépte meg.

HírTV