2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Borbély Alexandra sokszor kiakadt Gothár Péter stílusa miatt

2019. november 28., csütörtök 18:05

Tovább gyűrűzik a Gothár Péter körüli zaklatási botrány. A főváros nem foglalkozik a Katona József Színházban történtekkel. Gy.Németh Erzsébet a Hír TV-nek azt mondta: kártérítést sem kérnek Gothár Pétertől, pedig több millió forint kár érhette a színházat, amiért le kellett venniük az általa rendezett darabot a műsorról. A Fidesz szerint itt az idő, hogy személyi következményei legyenek az ügynek.

A nőkkel máshogy lehet veszekedni, főleg a Gothár nagyon máshogy csinálja ezt. Ott azért a férfiúi túlerejét használja nem egyszer nem kétszer

- erről beszélt még 2017-ben a HírTV-ben Nagy Ervin színművész. Borbély Alexandra színésznő pedig azt mondta: sokszor kiakadt Gothár stílusa miatt.

Nem a Katona József volt az első színház, amely úgy döntött, viselkedése miatt megválik Gothár Pétertől. A Ripost írt arról, hogy korábban egy másik budapesti színház is eltávolította a rendezőt, mert fellázadtak a színészek ellene és nem akartak vele dolgozni.

Egy éve tudott a Katonában történt szexuális zaklatásokról a színház igazgatója - ezt mondta szerdán a 24.hu-nak. Máté Gábort a Hír televízió is kereste, de a színháztól azt a választ kaptuk, hogy a színházigazgató az interjúban minden kérdésre válaszolt. 

Kerestük a fővárost is. Gy Németh Erzsébet humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta: nem követelnek kártérítést Gothár Pétertől amiatt, hogy a műsorról levett darabja több milliós kárt okozhatott a színháznak és a azt fenntartó fővárosnak.

„Riporter: Mivel a Katona József Színház fenntartója a főváros. Az elmaradt előadásokért tervezi a főváros hogy pert indít? Mert itt keletkezett egy hiány. Foglalkoznak a témával?

Gy. Németh Erzsébet - főpolgármester-helyettes: NEM

Riporter: Tehát a veszteséget lenyeli a...

Gy. Németh Erzsébet: Válaszoltam, válaszoltam önnek a kérdésre, nem foglalkoztam ezzel a dologgal, nem foglalkozunk vele, köszönöm szépen viszont hallásra."

Közben a második kerületi Fidesz azt követeli a szocialista vezetésű önkormányzattól, hogy vonja meg a támogatást az Átrium színháztól, mert Gothár darabját továbbra is műsoron tartják.

Azt gondolom, hogy egy ilyen kérdésben csak az a válasz lehetett volna elfogadható, hogy természetesen addig mindenféle tárgyalást megállít amíg ez a darab a repertoárban van, hát sajnos nem ez történt, de reméljük ,hogy azért ezt a polgármester úr még átgondolja

- mondta Gór Csaba, a Fidesz-KDNP II. kerületi frakcióvezetője.  

Elérkezett az ideje, hogy személyi következményei legyenek Gothár Péter rendező szexuális zaklatási ügyének - ezt mondta a Fidesz-frakció szóvivője Debrecenben. Halász János közölte: mostanra az is egyértelműen kiderült, hogy a Katona József színházban történteket egy éven át szándékosan eltitkolták.

„Nagyon úgy tűnik, hogy védeni akarták a szexuális zaklatót. Attól tartunk, hogy nemcsak a színházban, de a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is titkolózhatnak. Ezért ebben az ügyben nemcsak Gothár Péter az egyetlen felelős, a vezetőknek is felelniük kell. Határozott az álláspontunk, elérkezett az ideje, hogy személyi következményei legyenek a Gothár-ügynek!”

- fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője, Halász János. 

Kerestük Pataki Ágnes filmproducert is, aki azt mondta, hogy pénteken tárgyal a Filmalappal arról, hogy bemutatják-e Gothár Péter nemrégiben elkészült Hét kis véletlen című filmjét.

HírTV