2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Belföld

Bölcskei: A nevelőszülőknek szükségük van Isten segítségére

Több mint félezren vettek részt a református nevelőszülők konferenciáján Újfehértón. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a rendezvény megnyitóján úgy fogalmazott: a nevelőszülőknek szükségük van Isten segítségére, mert feladatuk nagyon nehéz.

Gitta boldog kislány, annak ellenére, hogy nem édesanyja, hanem nevelőanyukája kezét szorítja a körhintánál. Dobos Lászlónénak nem ő az egyetlen nevelt gyermeke. „Számomra egyfajta kihívást jelent nevelőszülőnek lenni. Én imádom ezt a feladatot. Nem munka! Ez feladat, egyfajta kihívás” – mondta Dobos Lászlóné.

Harmadik alkalommal rendezték meg a református nevelőszülők országos találkozóját. Bölcskei Gusztáv püspök a rendezvény megnyitóján hangsúlyozta, a nevelőszülőknek szükségük van Isten segítségére, mert feladatuk nagyon nehéz. „Ezek a tekintetek, amelyeket a gyermekeken látunk, micsoda élethelyzeteket, micsoda sorsokat, micsoda gyötrelmeket, fájdalmakat rejtenek, hogy mi mindenen kellett keresztülmenniük. Meg kell állni, és ehhez szükség van arra, hogy az Isten fegyverzetét magunkra tudjuk ölteni.”


A gyerekek trambulinozhattak vagy lovaskocsizhattak. Az arcfestő pedig egy percre sem tudta letenni az ecsetet. Az országos találkozón a gyerekek és a nevelőszülők is sorstársaikkal tölthettek el egy egész napot. „A nevelőszülők eléggé magányos farkasok idézőjelben a rendszerben, nagyon sok problémával ott nekik a helyszínen kell megküzdeniük. Vannak persze pártfogóik, a rendszer úgy van felépítve, de nekik kell egyedül szembenézni sok mindennel, és jobb ilyenkor ezt így átbeszélni, megbeszélni” – mondta Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda irodavezetője.

Újfehértón közel hatszázan vettek részt a találkozón. Az ország minden részéről érkeztek családok az egész napos programokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!