2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Belföld

Bokros büszkesége, hogy megszavazta a Magyarországot elmarasztaló jelentést

A magyar nemzeti érdekeket védte, mikor még EP-képviselőként megszavazta a Magyarországot elmarasztaló Tavares-jelentést – erről tegnap este beszélt Bokros Lajos egyik kampányzáró rendezvényén. Az egyik budai rendezvényközpontban megtartott eseményen ott volt Demszky Gábor, Gyurcsány Ferenc, valamint a két – Bokros javára visszalépett – volt főpolgármester-jelölt, Falus Ferenc és Magyar György is. Horn Gyula egykori pénzügyminiszterének gondolataira azonban még a balliberális politikusokkal együtt is mindössze 80-an voltak kíváncsiak.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnökének főpolgármesteri sikeréért szerdán még szórólapozni is hajlandó volt a Bokros Lajos javára visszaléptetett egykori ÁNTSZ-vezető. 24 órával később, a MoMa kampányzáróján azonban Falus Ferenc már leírta a Horn-kormány volt pénzügyminiszterét Tarlós Istvánnal szemben.

Riporter: – Ön egy felmérés szerint jóval megelőzte őt egy közvélemény-kutató szerint. Most lehet fordítani ezen a helyzeten?
Falus Ferenc: – Mihez képest?
Riporter: – Ahhoz képest, hogy nyerjen…
Falus Ferenc: – Az a néhány százalék különbség nem volt olyan jelentős…
Riporter: – A 12 és az 5, az nagyon nagy különbség…
Falus Ferenc: – Meg a 37, ami a Tarlósnak volt – tette hozzá a volt főpolgármester-jelölt.

A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a héten még azt hangoztatta: győzelme esetén ragaszkodik az ingatlanadó bevezetéséhez.

Gyurcsány Ferenc:- Lajos egyébként nem akarja bevezetni a fővárosban.
Riporter: – Ez az ötlet már korábban többször is megbukott.
Gyurcsány Ferenc: – Ezért nem akarja bevezetni.
Riporter: – Pedig erről beszélt.
Gyurcsány Ferenc: – Na, én meg mondom, hogy nem akarja bevezetni.
Riporter: – Ja, azóta megbeszélték már…

A Bokros Lajos fő támogatójának számító Gyurcsány Ferenc hiába cáfolta a vagyoni típusú adó kivetésének ötletét. A mögötte érkező főpolgármester-jelölt rákontrázott a DK elnökére. Bokros Lajos végül a programjáról nem beszélt. Helyette inkább demokrata kiállását népszerűsítette azzal, hogy tavaly megszavazta a Magyarországot elmarasztaló Tavares-jelentést. Mint mondta: EP-képviselőként döntésével a magyar nemzet érdekeit képviselte.


Budapest korábban többször is képes volt legyőzni a Fideszt – mondta az egykori SZDSZ-es főpolgármester. Demszky Gábor polgári engedetlenségre buzdította hallgatóságát. „Szakszervezetek formájában, repülő egyetem formájában, szamizdat formájában, a sajtó nyilvánosságának a megteremtésével, szabad rádió és televízió teremtésével. Mindezek a lehetőségek még nyitva állnak” – nyilatkozta a volt főpolgármester.

Magyar György, aki függetlenként indult a főpolgármesteri székért, de Falus Ferenccel együtt visszalépett a jelöltségtől, felszólította az LMP és a Magyar Liberális Párt jelöltjét, hogy ők is lépjenek vissza Bokros Lajos javára.

Brit hetilapban is támadja a kormányt

Az Economist brit üzleti hetilapban is támadja a magyar kormányt Bokros Lajos. A főpolgármester-jelölt olvasói levelében azt írta a lapnak: a magyar kormányfő illiberális államot akar létrehozni, még több monopóliummal, állami tulajdonnal, központosítással és megfélemlítéssel, valamint kevesebb szabadsággal és versennyel. Bokros szerint ezek a demokráciaellenes tendenciák lerombolják a jogállamot, valamint a fékek és ellensúlyok rendszerét. Hozzáteszi: jó esély van arra, hogy az október 12-i választáson Budapesten megállítsa a magyar miniszterelnököt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!