2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Bognár Lajos: Terv készült a háztáji sertések leölésére

A főállatorvos elmondta, csak akkor intézkednek, ha a járványügyi helyzet jelentősen romlik.

  • Bognár Lajos: Terv készült a háztáji sertések leölésére

Terv készült az Agrárminisztériumban a háztáji sertések leölésére a sertéspestis által veszélyeztetett területeken - közölte a NÉBIH. Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára telefonon nyilatkozott televíziónknak, a Magyarország élőben című műsorban.

„Magyarországon a sertéspestis vírust mindeddig vaddisznókban mutattuk ki, viszont vaddisznóban terjed a betegség. A legfontosabb, hogy megvédjük a hazai sertésállományokat. Ezen gondolkodás mentén, a legnagyobb biztonságra törekedve kell felkészülnünk mindenféle lehetőségre és minden lehetséges intézkedést meg kell vizsgálnunk, ami ezt a védelmet biztosítani tudja. Ezért készült el ez a terv is, illetve ezért intézkedik a hatóság a legkisebb gyanú esetén is a legszigorúbban.”

A főállatorvos hozzátette, csak akkor intézkednek, ha a járványügyi helyzet jelentősen romlik, vagy a körülmények úgy változnak meg, hogy muszáj egy fertőzött területen a sertésállományt csökkenteni.  

Ma azt sugalmazta a baloldali sajtó, hogy a kormány a közelgő önkormányzati választások miatt nem akarja bevezetni ezt az intézkedési tervet. Van ennek valóságalapja? - tette el a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

 „Nincsen. Az intézkedéseknek mind a szükségességét, mind az idejét szakmai elvek mentén kell eldönteni. Láthatjuk, hogy az Európai Unióban is több tagállamban, legutóbb Bulgáriában, előtte Belgiumban és Lengyelországban is vizsgálták ezeknek az intézkedéseknek a szükségességét. Természetesen nálunk is ennek a lehetőségnek a feltételeit és a következményeit is vizsgálni kell. Szakértői szinten kell tudnunk meghatározni, hogy szükségessé válik-e ez az intézkedés. Nincs köze az önkormányzati választásokhoz, éppen ezért is úgy döntöttünk már korábban, hogy a gyanús állatok leölésével kezdjük a védekezést és amennyiben ez az intézkedés elégséges, akkor nem kell az egészséges állományokat kiüríteni.”

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság - nem jogerősen - súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki valós vizsgálat nélkül igazolta, hogy egy "beteg" nem szállhat repülőgépre - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.
Itt az EB magyar slágere? + videó

Itt az EB magyar slágere? + videó

A Full of Stars Project szerdán publikálta legújabb, Ez a szív című dalukat, amelyben ezúttal Szoboszlai Dominik mellett Hajdú B. István sportkommentátort rappeltetik meg a mesterséges intelligencia segítségével.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!