2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Moziklip 13:00

Belföld

Bogárinvázió Pécsen.

Ágyi poloskák és csótányok lepték el Pécsett az egyik önkormányzati bérlakás tömböt. Az invázó akkor kezdődött, amikor megpróbálták felszámolni azt a gettót, ahol a lakók nagy része nem fizetett, önkényes lakásfoglalóknak számítottak. Azzal, hogy több helyre költöztették őket, a probléma nem oldódott meg

  • Bogárinvázió Pécsen.

A rovarinvázió akkor kezdődött, amikor tavaly a belvárosi szociális bérlakás tömböt kiürítette az önkormányzat. A beköltözők ingóságaikban magukkal hozták a bogarakat.

Fölkel a 3 hónapos kisgyerek, mert etetnem kellett, és konkrétan azt veszem észre, hogy futkározik a kiságyban a csótány. Nem tudtam elkapni, mert olyan gyors, hogy az borzasztó. A konyhába ott a függöny, ahogy elhúztam ott 8 darab csótány – mondta az egyik lakó.

A város több alkalommal rendelt irtást, de a lakók szerint ezek semmit nem használtak, sőt egyre több a csótány és az ágyi poloska.

Nagyon sok a bogár. Egyre több van, hiába irtanak, nem használ a szer semmit. Egyszerűen már lakhatatlan az egész. Már az élelmiszerekre is rámegy, be a kenyérbe, mindenbe. Ez már nagyon nem jó így – panaszolta egy másik lakó.

A terület önkormányzati képviselője folyamatosan kapja a panaszokat. Azt mondja, mikor a legutóbbi bizottsági ülésen ezt szóvá tette, a Jobbikos elnök egyszerűen kinevette . A kiutalásokkal kapcsolatos visszaélések miatt ügyészségi nyomozás is folyik.

Remélem, hogy most, hogy a városházán is felütötte a fejét a rovarinvázió, kellő inspirációt kap a polgármester úr arra vonatkozóan, hogy ne gereblyézze tovább a Balatont. Tök mindegy hányszor gereblyézi az nem lesz sima, hogyha fúj a szél. Itt sem fognak eltűnni a rovarok ebben az önkormányzati bérházban, hogyha nem megfelelő szert használnak – mondta Bognár Szilvia Tiszta Kezek frakcióvezetője.

Szakértők szerint a rovarinvázió olyan méreteket öltött, amit véglegesen csak úgy lehetne megoldani, ha a közel 100 lakából kétszer hat hétre kiköltöztetnék a lakókat és teljes gázosítást alkalmaznának.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!