2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Bódis József: Nem ideológiai elvárás a nemzeti identitás

Nem ideológiai elvárás, ha a magyar tradíciók, a haza, mint fogalom, és minden a nemzeti identitással kapcsolatos téma megjelenik a tankönyvekben - mondta Bódis József az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára kicsit korainak érzi a kritikákat úgy, hogy az új Nemzeti alaptanterv (NAT) még csak készül.

  • Bódis József: Nem ideológiai elvárás a nemzeti identitás

2013-ban indult el a folyamat, amelynek eredményeként a 2020. szeptemberében induló tanévtől minden köznevelésben résztvevő, illetve az első szakképesítését megszerző tanuló ingyen kapja a tankönyvet - közölte Bódis József. Emlékeztetett, hogy készül az új Nemzeti alaptanterv (NAT). Amikor elfogadja a kormány az új NAT-ot, akkor elindul majd egy nagyon komoly arányú tankönyvfejlesztés, amely az új alaptantervhez igazodik majd - mondta.

Az ellenzéki kritikákra, miszerint a gyerekek csak azokat a tankönyveket kaphatják majd meg, amelyek megfelelnek a kormány ideológiai elvárásának az államtitkár úgy reagált: nincsenek ideológiai elvárások, szakmaiak azonban vannak. Lehet, hogy ideológiai elvárásnak tűnnek bizonyos olvasatokban a magyar tradíciók, a haza, mint fogalom, és minden, ami a nemzeti identitással kapcsolatos - fogalmazott.

Ezek a témák természetesen a meg fognak és meg is kell jelenjenek majd a Nemzeti alaptantervben. Véleménye szerint ez nem ideológiai kérdés. Ez egy olyan szakmai és a magyar nemzethez kötődő kérdés, amely természetes, hogy a magyar közoktatásban és a tananyagokban szerepel. Bódi József megjegyezte: még nincs elfogadott új Nemzeti alaptanterv, a kerettanterven meg dolgoznak, így kicsit még korai a kritika.

Teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!