2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Biztosítás koronavírusra – Csak kórházi kezelés esetén fizetnek!

A legtöbb hazai biztosító koronavírus után is térít a már korábban megkötött betegbiztosítási szerződések esetén. Új életbiztosítás kötésénél is szerepel a COVID-19, ráadásul néhány biztosítónál megszűnt a várakozási idő is, a szerződéskötés másnapjától, az első havi díj befizetésétől kezdve él a védelem.

  • Biztosítás koronavírusra – Csak kórházi kezelés esetén fizetnek!

A biztosítók is reagáltak a veszélyhelyzetre, kiterjesztették a kockázati kört a koronavírus-fertőzésre is. Az életbiztosításoknál a már érvényben levő szerződések kiegészítéseként lehet megkötni a COVID-19-re kiterjedő kockázatot. Új életbiztosítások esetén a vírusveszély miatt jelenleg a 45 év alatti biztosítottak esetében sem tekintenek el a kötelező orvosi vizsgálattól, nem elég a nyilatkozat, ráadásul néhány biztosítótársaság a vírus kéthetes lappangási idejéhez köti a biztosítás érvénybelépését megelőző türelmi időt, kizárva ezzel azt, hogy már fertőzött beteg kösse meg a biztosítást.

A betegbiztosításokon belül az úgynevezett Critical Care biztosítások sorába is bekerült a koronavírus. Ez nagyon jól hangzik, ám az apró betűs részben ott van, házi karantén esetén nem fizetnek, holott a jövedelemkiesés – aminek biztosítási pótlása ezeknek a biztosításoknak az egyik alapeleme – ilyenkor is keletkezhet. Csak akkor fizet a biztosító, ha a koronavírussal fertőzött beteg kórházi kezelésben részesül. Itt sem azonnal, mert akkor nem érvényes a biztosítás, ha a biztosított súlyosan gondatlan magatartása miatt lett fertőzött, például köztudottan vírusveszélyes területre megy, nem tartja be a kormány előírásait, beltéri rendezvényt látogat. A koronavírus esetében a biztosítók most nem alkalmazzák az amúgy általános, három hónapos várakozási időt – ami megelőzi azt, hogy valaki titkolt betegség tudatában kössön biztosítást –, így a megkötött szerződések akár már másnaptól védelmet nyújtanak.

Koronavírushoz kapcsolódó kárbejelentés március 27-ig még nem volt egyetlen magyar biztosítónál sem. Külföldi példák alapján minden esetben felsővezetői jóváhagyás kell majd a kifizetéshez, még az elvileg azonnali fizetést kínáló extra biztosítások esetén is. Ennek az az oka, hogy a biztosítások a sürgősségi ellátásra nem vonatkoznak, ráadásul a koronavírus állami hatáskörbe tartozik. Minden esetben állami kórházba fog kerülni a beteg, még akkor is, ha olyan biztosítása van, ami akár tízmilliós nagyságrendben fedezné a magánkórházi ellátás költségeit. A biztosítók szerint most az a legfontosabb, hogy az ügyfeleik tartsák be a kijárási korlátozásokra, távolságtartásra, higiéniai szabályokra vonatkozó előírásokat.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!