2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Belföld

Bizonytalan helyzetbe kerültek a pécsi árusok a vásárcsarnok bezárása miatt

Több pécsi árus is bizonytalannak érzi a jövőjét. A helyi vásárcsarnokot ugyanis nyáron bezárják, a balliberális városvezetés pedig egyelőre nem tudja megmondani, hogy az ott árusító őstermelők milyen átmeneti helyre kerülnek, amíg megépül az új csarnok. A helyi termelők azt mondják, az előző, fideszes városvezetéssel nem ebben állapodtak meg.

  • Bizonytalan helyzetbe kerültek a pécsi árusok a vásárcsarnok bezárása miatt

Forrnak az indulatok a pécsi vásárcsarnoknál kialakult helyzet miatt.

A jelenlegi bérlőknek a korábbi, fideszes városvezetés azt mondta, amikor az új vásárcsarnok megépül, akkor kell költözniük. A balliberális városvezetés azonban ezen a héten közölte az árusokkal: előbb kell menniük, méghozzá egy átmeneti helyre. Azt azonban még nem tudták megmondani, hova.

Az biztos, hogy a jövő nyáron költözni kell és egy évig biztosan máshol kell árulniuk a termelőknek. A helyi ellenzék szerint az sem biztos, az új csarnokban kapnak majd helyet.

A Fidesz helyi frakcióvezetője szerint a liciteljárás – amit a balliberális városvezetés erőltetne - nem biztos, hogy jó megoldás az új helyek kiosztására, hiszen így azok a helyi őstermelők szorulhatnak ki az újonnan épült vásárcsarnokból, akik a régiben árusíthattak.

Az új vásárcsarnok építését 2022 év végéig kell befejezni. A mostani városvezetés azt ígérte, hogy újra asztalhoz ülnek a termelőkkel.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!