2020. október 21.,
szerda, Orsolya napja

Bizonytalan helyzetbe kerültek a pécsi árusok a vásárcsarnok bezárása miatt

Hír TV

2020. október 18., vasárnap 10:35

Több pécsi árus is bizonytalannak érzi a jövőjét. A helyi vásárcsarnokot ugyanis nyáron bezárják, a balliberális városvezetés pedig egyelőre nem tudja megmondani, hogy az ott árusító őstermelők milyen átmeneti helyre kerülnek, amíg megépül az új csarnok. A helyi termelők azt mondják, az előző, fideszes városvezetéssel nem ebben állapodtak meg.

Forrnak az indulatok a pécsi vásárcsarnoknál kialakult helyzet miatt.

A jelenlegi bérlőknek a korábbi, fideszes városvezetés azt mondta, amikor az új vásárcsarnok megépül, akkor kell költözniük. A balliberális városvezetés azonban ezen a héten közölte az árusokkal: előbb kell menniük, méghozzá egy átmeneti helyre. Azt azonban még nem tudták megmondani, hova.

Az biztos, hogy a jövő nyáron költözni kell és egy évig biztosan máshol kell árulniuk a termelőknek. A helyi ellenzék szerint az sem biztos, az új csarnokban kapnak majd helyet.

A Fidesz helyi frakcióvezetője szerint a liciteljárás – amit a balliberális városvezetés erőltetne - nem biztos, hogy jó megoldás az új helyek kiosztására, hiszen így azok a helyi őstermelők szorulhatnak ki az újonnan épült vásárcsarnokból, akik a régiben árusíthattak.

Az új vásárcsarnok építését 2022 év végéig kell befejezni. A mostani városvezetés azt ígérte, hogy újra asztalhoz ülnek a termelőkkel.

Hír TV