2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Bíznak a szülők lelkiismeretében

Önbevalláson alapul majd, kinek a bölcsődés és óvodás gyermeke kap ingyenes étkeztetést 2016. január elseje után – mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a család- és ifjúságügyi államtitkár.

Novák Katalin azt mondta: bíznak a szülők lelkiismeretében. „A bölcsődés és óvodás korosztálynak ez körülbelül a kétharmadát fogja jelenteni. Egy fontos változás, hogy míg most a nagycsaládosok 50 százalékos kedvezményt kapnak, 2016. január 1-jétől a nagycsaládosok ingyenes étkezésben részesülhetnek, tehát ez egy komoly előrelépés lesz. A másik pedig egy jövedelemhatárhoz kötött támogatás. Tehát itt a minimáljövedelem 130 százalékában meghatározott összegnél húztuk meg a határt, azt az egy főre eső jövedelemhatárt, ami alatt ingyenesen tudunk bölcsődés és óvodás korosztálynak étkezést biztosítani. Itt fontos elmondani azt, hogy ez egy önbevallásos alapon működő rendszer” – fogalmazott az államtitkár.

Tekintse meg a Novák Katalinnal készült teljes beszélgetést:

A Magyar Nemzetnek pedig Selmeczi Gabriella azt mondta: a tervek szerint a jövőben minden településen és fővárosi kerületben hétvégén és nyáron is kapnának ételt az éhező fiatalok. Tanév közben pedig kiterjesztenék a térítésmentes menzát a gyerekek kétharmadára. A parlament népjóléti bizottságának fideszes elnöke szerint csökkent a gyermekszegénység, de még sokat kell tenni azért, hogy Magyarországon egyetlen fiatal se éhezzen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!