2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Bíró László az MSZP javára lép vissza Borsodban

Úgy tűnik az összefogás nem kockáztatja meg, hogy egy újabb fiaskót szenvedjenek el a “judapestező” Bíró László miatt, a jobbikos politikus ugyanis bejelentette, hogy MSZP-s Jézsó Gábor javára visszalép a jelölésétől. Bíró a megszokott sablonnal indokolta döntését, miszerint a “nemzet érdeke a legjobb jelölt indulása az előválasztáson”, pártja lassan olyan gyakran nyúl ehhez a szöveghez, hogy akár a Jobbik új szlogenje is lehetne, persze csak abban az esetben, ha nem vonnak vissza minden jelöltet még a választás előtt - írja a PestiSrácok.

  • Bíró László az MSZP javára lép vissza Borsodban

Tavaly októberben Bíró László is is ő indult Koncz Zsófia ellen a tiszaújvárosi és szerencsi időközi választáson, amelyet Koncz Ferenc tragikus halála miatt kellett kiírni, és amelyen a kétharmad volt a tét. A jobbikos politikus enyhén szólva is kompromittáló ügyei már ebben a kampányban is előkerültek: antiszemita megjegyzései, “judapestezése”, illetve cégügyei is nagy nyilvánosságot kaptak. Ennek ellenére beállt mögé a teljes ellenzék, sőt, még Karácsony Gergely is elment hozzá kampányolni.

A győzelemhez ez azonban mégsem volt elég: 2020 októberében: a kormánypárti Koncz Zsófia a szavazatok 50,87%-ával nyert, Bíró háta mögött a teljes összefogással 46,27 százalékot szerzett. Úgy tűnt viszont, hogy a vereség ellenére mégis kitart mellette az baloldali összefogás, egészen máig.

Augusztus 15-én Bíró ugyanis bejelentette visszalépését:

Meghoztam életem egyik legnehezebb és legfontosabb döntését. Mert nem Bíró László az első, hanem a nemzet. A nemzet érdeke pedig azt kívánja, hogy az előválasztáson az a jelölt nyerjen, aki a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére. Mondhatnám, hogy én vagyok ez a személy. De tudom, hogy van nálam alkalmasabb. Ismerem őt jól, hisz – ahogy én, úgy ő is – aktív alakítója a borsodi közéletnek, és bár más pártban politizálunk, mégis egy oldalon állunk. Egy szabad és demokratikus Magyarország oldalán. Ezért az országért pedig igenis érdemes áldozatot hozni

– írta közösségi oldalán a “már megváltozott” politikus.

PestiSrácok

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!