2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Bezárhatják a legendás budavári cukrászdákat + videó

Szinte kibogozhatatlan, hogy valójában mi áll a háttérben a budavári Korona Kávéház és a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa, valamint a kerület vezetése közötti pénzügyi vitában.

  • Bezárhatják a legendás budavári cukrászdákat + videó

Az önkormányzat szerint 300 millió forinttal tartozik a kerületnek Szamos Miklós. Mivel mindezidáig ezt nem rendezték, jövőhéten már végrehajtók érkeznek. A vendéglátóhelyek sorsa így megpecsételődni látszik, hamarosan bezárnak és Szamos Miklós lakatot tehet mindkettőre. Az előzményekhez hozzátartozik, hogy 

a Budai Várnegyedben a rendszerváltást követően a városrész műemlékjellege miatt az addigi bérlők nem kaptak lehetőséget arra, hogy megvásárolják az ingatlant, amiben éltek.

Ellentétben az ország összes többi kerületével, vagy városával. Helyette bérleti jogot szerezhettek. A vita éppen ehhez a bérleti díjhoz kapcsolódik, csak éppen mind a két fél mást állít. Az önkormányzat szerint ezzel tartozik Szamos Miklós. A cukrászmester a Magyar Nemzetnek azonban olyan szerződéseket mutatott, amivel azt igazolná, hogy jogosan használja a cukrászdát és kávéházat és nem lehet kitenni. 

Sőt azt állítja, megegyeztek a rendezésben is, igaz szerinte kizsarolták belőle a pénzt.

Ennek ellenére végül az önkormányzat azóta sem jutott hozzá az általa követelt pénzhez. A történet múlt év végén azzal folytatódott, hogy Szamos Miklós azt állította, a 2019-es választási kampányban V. Naszályi Márta védelmi pénzt kért tőle, cserébe azt ígérte, hogy megválasztása után olyan szerződést írnak, hogy soha ne lehessen kitenni őt a cukrászdából.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!