2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 11:05

Belföld

Betétdíjas lehet a műanyag palack

Betétdíjassá tenné a műanyag palackokat a kormány, hogy visszaszorítsa a szemetelést – jelentette be a környezetvédelmi államtitkár. Illés Zoltán is részt vett a Teszedd! elnevezésű országos hulladékgyűjtő akcióban, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg. Az önkéntesek 5-6 ezer tonna szemetet szedhettek össze.

Fényvisszaverő mellényt, kesztyűt és egyedi tervezésű szemeteszsákot osztottak a csepeli önkénteseknek. A főváros XXI. kerülete minden évben csatlakozott az országos akcióhoz. Debrecenben az egyik résztvevő speciális szerszámmal érkezett. „Fogtam egy lécet, egy 75-ös szeget, beleütöttem. A másik végét pedig kombinált fogóval elvágtam. Jó hegyes, nem kell lehajolni. Megvan a fegyver mára” – fogalmazott Szilágyi Attila. Az önkéntesek meglepődtek, mi mindenre bukkantak. Találtak egy esernyőt, pulóvert, üvegeket, újságokat, műanyag dobozt, fogkefét.

Pécsett is sokan húztak gumikesztyűt. Az ország megtisztításából tűzoltók és polgárőrök is kivették részüket. „A mai napon 440 polgárőr egyesület 553 felállítási helyen vesz részt az akcióban. Ez azt jelenti, hogy közel 14 000 fő látja el ma ezt a speciális szolgálatot” – fogalmazott Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.


Az összeszedett hulladék össztömege 5-6 ezer tonna, ami ötven villanymozdony tömegével egyenlő. Az illegális szemétlerakás bűncselekménynek minősül.

A hulladékgyűjtő akció megszervezése 130 millió forintba került. Az összegyűjtött szemetet a legközelebbi lerakókba szállítják majd el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!