2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

Betétdíjas lehet a műanyag palack

Betétdíjassá tenné a műanyag palackokat a kormány, hogy visszaszorítsa a szemetelést – jelentette be a környezetvédelmi államtitkár. Illés Zoltán is részt vett a Teszedd! elnevezésű országos hulladékgyűjtő akcióban, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg. Az önkéntesek 5-6 ezer tonna szemetet szedhettek össze.

Fényvisszaverő mellényt, kesztyűt és egyedi tervezésű szemeteszsákot osztottak a csepeli önkénteseknek. A főváros XXI. kerülete minden évben csatlakozott az országos akcióhoz. Debrecenben az egyik résztvevő speciális szerszámmal érkezett. „Fogtam egy lécet, egy 75-ös szeget, beleütöttem. A másik végét pedig kombinált fogóval elvágtam. Jó hegyes, nem kell lehajolni. Megvan a fegyver mára” – fogalmazott Szilágyi Attila. Az önkéntesek meglepődtek, mi mindenre bukkantak. Találtak egy esernyőt, pulóvert, üvegeket, újságokat, műanyag dobozt, fogkefét.

Pécsett is sokan húztak gumikesztyűt. Az ország megtisztításából tűzoltók és polgárőrök is kivették részüket. „A mai napon 440 polgárőr egyesület 553 felállítási helyen vesz részt az akcióban. Ez azt jelenti, hogy közel 14 000 fő látja el ma ezt a speciális szolgálatot” – fogalmazott Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.


Az összeszedett hulladék össztömege 5-6 ezer tonna, ami ötven villanymozdony tömegével egyenlő. Az illegális szemétlerakás bűncselekménynek minősül.

A hulladékgyűjtő akció megszervezése 130 millió forintba került. Az összegyűjtött szemetet a legközelebbi lerakókba szállítják majd el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!