2020. július 10.,
péntek, Amália napja

Beszédében reagált Stummer János Pongrátz András közleményére

Hír TV

2019. október 24., csütörtök 17:04

"Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunk kihívásait" - jelentette ki Stummer János jobbikos politikus október 23-i beszédében. Ezzel Pongrátz András, '56-os szabadságharcos hét eleji közleményére utalt, aki azt írta: ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt. A Mi Hazánk Mozgalom lemondásra szólította fel Stummert kijelentése miatt.

A Jobbik idén is a Corvin-közben tartotta meg október 23-i megemlékezését, amelyen Pongrátz András is megjelent.

A párt ünnepségén a jobbikos Stummer János nem hagyta szó nélkül Pongrátz András hét eleji közleményét.

Az országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott: forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik korunk kihívásait, ezzel utalva a Pongrátz-család nyilatkozatára.

Kegyeletsértés miatt lemondásra szólítja fel Stummer Jánost a Mi Hazánk. A párt elnöksége szerint a jobbikos politikus beszédében nemcsak Pongrátz Gergelyt, a Corvin köz legendás parancsnokát, hanem minden ötvenhatos, elhunyt hőst szándékosan meggyalázott.

Pongrátz András híradónknak azt mondta: október 23-án nem az igazi Jobbikosok szerveztek ünnepséget a Corvin-közbe.

A szerdai jobbikos rendezvényt több, botrányos esemény is megszakította: az ünnepséget a betyársereg tagjai zavarták meg, Jakab Péter frakcióvezetőt pedig WC-papírral dobálták meg beszéde közben.

Hír TV