2021. január 21.,
csütörtök, Ágnes napja

Bérletvásárlás telefonon

Hír TV

2020. november 30., hétfő 22:13

Érintkezés mentesen, online is lehet mostantól bérletet váltani Zalaegerszeg és Nagykanizsa helyi járataira a MÁV új applikációjának köszönhetően. A fejlesztés – amit a MÁV és Volánbusz összeolvadása tett lehetővé - december elsejétől érhető el.

Az új kényelmi funkcióról online sajtótájékoztatón számolt be a két Zalai település vezetése, valamint Pafféri Zoltán, a Volánbusz-, és Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere kiemelte: az önkormányzat számára fontos cél az utazóközönség minél szélesebb körű kiszolgálása. Ezért fiatalították ősszel hat új busszal a helyi járatok átlagéletkorát, és ezt segítik az ilyen és ehhez hasonló új lehetőségek is.

Az érintkezés mentes bérletváltás lehetősége, a pandémia miatt különösen előnyös: a várakozást és a kontaktusok számát is csökkenti ez az új lehetőség.

A két közlekedési társaság egybeolvadása több szempontból is javítja a helyi és helyközi tömegközlekedést. Az új applikáció révén, egy helyen elérhetőek a járatokkal kapcsolatos információk, valamint az ország bármely pontjára el tudunk utazni sorbanállás nélkül is.

Hír TV