2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Benkő Tibor: Magyarországnak a térség meghatározó erejévé kell válnia

A védelmi képesség építéséről beszélt a honvédelmi miniszter csütörtökön Győrben, kiemelve, hogy a Magyar Honvédség (MH) a térség meghatározó haderejévé szeretne válni.

  • Benkő Tibor: Magyarországnak a térség meghatározó erejévé kell válnia

Benkő Tibor az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok találkozóján tartott előadást.

Hangsúlyozta: a magyar hadiipar megteremtése erősíti a függetlenséget és erősíti a magyar gazdaságot.

"Minden beszerzésnél arra törekszünk, hogy ne csak elköltsük az adófizetők pénzét, hanem abból profitáljon az ország, munkahelyek jöjjenek létre" - jelentette ki.

Hozzátette: így létesült helikopteralkatrész-gyártás Gyulán, Zalaegerszegen gyártják a Lynxet, a világ egyik legmodernebb gyalogsági harcjárművét és cseh licensz alapján készítenek kézifegyvereket.

A honvédelmi és haderőfejlesztési programmal összefüggésben Benkő Tibor beszélt a katonák toborzásáról, oktatásáról, kiképzéséről és arról, hogy nyugdíjas éveikben gondoskodnak róluk.

Elmondta, hogy hamarosan egy negyedéves kiadványt jelentet meg a Zrínyi Nonprofit Kft., amelyet eljuttatnak a nyugállományú katonákhoz, beszámolva a honvédségi eseményekről, fejlesztéseket.

Megemlítette, hogy a nyugállományú katonák támogatásáért megállapodást kötöttek több üzletlánccal, amelyek kedvezményeket biztosítanak a vásárlásoknál, illetve pénzügyi tranzakcióknál, számlavezetésnél.

Benkő Tibor kiemelte: növekszik az önkéntes katonai szolgálatra jelentkezők száma, 2004-től 2010-ig 17 önkéntes tartalékos állt az ország rendelkezésére, ma 10 ezernél több. A magyar haderő létszáma folyamatosan nő, és a kadétképzési programhoz már 76 középiskola csatlakozott.

A honvédelmi miniszter azt mondta: a katonaság kötelékébe tartozókról történő gondoskodáson túl a haderőfejlesztési program célja, hogy a magyar honvédséget korszerű technikai eszközökkel szereljék fel egy modern, ütőképes haderő kialakításáért.

A technikai eszközök fejlesztését a légierővel kezdték, könnyű Airbus H145M-es helikopterből 20-at rendeltek, ebből 9 már hadrendben áll, ebben az évben még várnak 7-et. Közepes helikopterből 16-ot rendeltek, 2023 és 2025 között kell hadrendbe állniuk - ismertette a miniszter.

A szárazföldi képességek modernizálására pedig - tette hozzá - 12 Leopard 2A4-es harckocsi érkezik idén Magyarországra, ebből nyolcat már átvettek. A legkorszerűbb, Leopard 2A7-es harckocsik 2023-tól érkeznek, Európában ilyenekkel csak négy ország rendelkezik.

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és a Honvédelmi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége által szervezett országos rendezvénysorozatban Benkő Tibor Magyarország hét régiójában és Budapesten tart tájékoztató fórumokat, hogy a nyugállományú katonák megismerhessék a Magyar Honvédség 2032-ig szóló terveit.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni . ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!