2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Benkő Tibor: A honvédség sikeresen helytállt a járvány elleni küzdelemben

A honvédség bebizonyította, hogy képes és kész helytállni egy olyan láthatatlan ellenséggel szembeni küzdelemben is, mint a koronavírus - jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön a Magyar Honvédség központi elismerésátadó ünnepségén, Budapesten.

  • Benkő Tibor: A honvédség sikeresen helytállt a járvány elleni küzdelemben

Benkő Tibor hangsúlyozta, a katonák és a honvédséggel együttműködő társadalmi szervezetek segítették, óvták a lakosságot, nélkülük nem lehetett volna ilyen sikeres a vírus elleni védekezés.

Hozzátette: a katonák olyan új kihívásoknak is megfeleltek, mint a kórházparancsnokság, a létfontosságú vállalatok felügyelete, az intézmények fertőtlenítése vagy a kórházi beléptetőrendszerek fenntartása.

A miniszter kiemelte, a honvédség részvétele a sikeres és eredményes védekezésben annál is inkább fontos, mert a társadalomnak éreznie kell, hogy a katonák a magyar népet szolgálják. Továbbá visszatükrözi azon hitvallásukat, hogy a hazáért vállalt szolgálat mindennél előrébb való.

A honvédségnek továbbra is készenlétben kell állnia, mert a vírus továbbra is jelen van és ma sincs ellenszere - fűzte hozzá a tárcavezető.

Arról is szólt, hogy a Magyar Honvédség is részt vesz a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásában. Ennek keretében a tervek szerint háromezer speciális önkéntes tartalékos katonát képeznek ki, munkát és megélhetés biztosítva számukra. Az első 800 jelentkező közül 450 katona már megkezdte a szolgálatát - ismertette.

Ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy csupán a jelentkezők alig egyharmada bizonyult alkalmasnak a katonai szolgálatra. Vagyis a honvédelmi nevelés azért is fontos, hogy minél többen felsorakozzanak a haza védelmében.

Végül azt hangsúlyozta, hogy olyan mértékű haderőfejlesztés, mint ami most zajlik, az elmúlt fél évszázadban nem történt a honvédségnél. Ennek célja, hogy egy erős, ütőképes, modern technikával felszerelt, kiválóan kiképzett katonákból álló honvédség lássa el a haza védelmét - mondta Benkő Tibor.

A rendezvényen a március 15-e és a honvédelem napja, május 21-e alkalmából odaítélt elismeréseket, kitüntetéseket adták át, az ünnepségek ugyanis akkor a járványhelyzet miatt elmaradtak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!