2020. május 29.,
péntek, Magdolna napja

Benkő Tibor: A Honvédkórházban zajló fejlesztések példaértékűek

Hír TV

2019. január 25., péntek 21:56

Benkő Tibor hisztériakeltésnek nevezte az ellenzéki sajtó híreit, amelyek arról szóltak, hogy a Honvédkórházból el fognak vándorolni a dolgozók, így osztályokat kell majd bezárni, ennek valóságalapja nem volt - mondta a Hír TV Péntek 9 című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Nem váratlanul történtek a változások, ehhez egyeztetések is voltak az érdekvédelmi szervekkel, hisz a Honvédségnek 7200 dolgozója van. A munkakörök átadása január 18-án megtörtént, és január 22-éig kellett választ adni. A jót, a jobbat az emberek nem fogják elutasítani, és picit több, mint 99% ezt vállalta is– mondta a miniszter. Az igaz, hogy a legtöbben, akik nem írták alá az új státuszt, azok a Honvédkórházban voltak, de ezzel ők jártak rosszul, hisz az új jogállás sokkal több előnyt élvez, mint a korábbi státusz– fejtette ki stúdiónkban.

Az, hogy épp a Honvédkórház került az ellenzéki média hisztériakeltésének célkeresztjébe azért lehet, mert a centrumkórházak közül ez az intézmény nyerte el elsőként a súlyponti kórházak fejlesztéséről szóló pályázatot, így mintaértékűnek számít – véli Benkő Tibor. Olyan mértékű fejlesztés kezdődik most, ami sokaknak nem tetszik– mutatott rá. 

A fejlesztésnek korszerűsítésnek örülni kéne, hisz jelenleg 3.7 milliárdos befektetés került beépítésre, de az ellenzéki médiából mást sem hallottunk, mint hogy az összeomlás szélén van a kórház– hozta fel a honvédelmi miniszter.

A vádakra reagálva megjegyezte: a Honvédkórház nincs jobban eladósodva, mint bármely másik, hasonlóan frekventált kórház. A Honvédkórház helyzete azonban ennél is különlegesebb, hisz katona-egészségügyi központként is működik. A fejlett harctéri műtéti technikák a gyors ellátás színvonalát egészében fogják emelni. A NATO erre a kórházra alapozva hozta létre, valósította meg a saját egészségügyi kiválósági központját– mutatott rá Benkő Tibor.

Tekintse meg a teljes beszélgetést: