2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Benedek Fülöp ismét a bíróság elé áll

Március 4-én kezdődik Benedek Fülöp „facsemetés” pere. A Gyurcsány-kormány volt agrárállamtitkára – a vádirat szerint – a Szilvásy György egykori titokminiszter háza elé telepített szelídgesztenyefák ültetésének kifizetését leplezte fiktív tanácsadói szerződésekkel.

Március 4-én lesz az első tárgyalás Benedek Fülöp úgynevezett „facsemetés” büntetőügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A Gyurcsány-kormány volt agrárállamtitkára – a vádirat szerint – a Szilvásy György egykori titokminiszter háza elé telepített szelídgesztenyefák ültetésének kifizetését leplezte fiktív tanácsadói szerződésekkel. Az ügyészség még 2012 októberében emelt ellene vádat jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, de a bíróság csak másfél évre rá tűzte ki a tárgyalást.

A Benedek Fülöp irányítása alá tartozó Nemzeti Földalapkezelő majdnem hárommillió forintot fizetett ki a fákért, és kifizették a faiskolának az ültetésért járó másfél millió forintot is. Az ügyben Szilvásy György ellen is folyamatban van egy eljárás. A vád szerint a volt szocialista tárcavezető hamisan tanúskodott, amikor azt állította: kifizette a facsemetéket. A bíróság ebben az ügyben azonban első fokon bizonyítottság hiányában felmentette Szilvásyt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!