2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Bencsik vállalhatónak tartja zsidókra tett kijelentéseit

Tiszta a lelkiismerete és véleménye szerint vállalhatóak korábbi kijelentései – jelentette ki Bencsik János. A Jobbik új országgyűlési képviselőjét a múlt héten iktatták be. Bencsikről azonban kiderült, hogy korábban több, zsidóságot sértő kijelentése volt.

  • Bencsik vállalhatónak tartja zsidókra tett kijelentéseit

Február 17-én tette le az esküt Bencsik János a parlamentben. A politikus annak a Szávai Istvánnak a helyére ült be a Jobbik frakciójába, akiről még tavaly napvilágot látott egy felvétel, amelyen azzal hencegett, hogy megvert egy zsidó nőt. A beiktatást követő első sajtótájékoztatón a párt frakcióvezető helyettese azt mondta: alaposan megvizsgálták a jelölteket és Bencsik személyében egy olyan képviselő csatlakozik a frakcióhoz, aki előtt fényes jövő áll.

„Az elnökség szerintem nagyon megfontoltan több jelöltből választotta ki azokat a képviselőket, akik ma már az Országgyűlés tagjai és Bencsik János egy fiatal energikus és nagyon értelmes fiatalember” – mondta Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

„Izrael a faji diszkrimináció iskolapéldája és az ország állampolgársági törvénye az egyik legkirekesztőbb a világon” – ezt Bencsik János írta a Mandiner birtokba került korábbi cikkében. A zsidóveréssel hencegő Szávay Istvánt váltó politikust a volt jegybankelnök óvodaalapítása is zavarta. Bencsik szerint zsidó óvodába folytak Simor András milliói. 2013-ban pedig a melegfelvonulással kapcsolatban fogalmazta meg véleményét. Zsidó istentiszteletről beszélt és obszcén kifejezéseket használt a homoszexuálisokkal kapcsolatban.

Bencsik János tagadta, hogy korábban bárki számára sértő megnyilvánulásokat tett volna. A képviselő szerint, ezek a kijelentések csak kiragadott mondatok és a teljes cikket elolvasva továbbra is vállalhatóak tartja régi írásai is. Megkérdeztük, miért nem válaszol kérdéseinkre sem ő sem pedig Jakab Péter, akinek korábban több rasszista kijelentése volt. És miért mindig Szilágyi György a párt szóvivője hárítja el a sajtó érdeklődését.

„Úgy gondoljuk, hogy mivel, bár különböző tévék és csatornák teszik fel ezeket a kérdéseket a megrendelő személye ugyanaz, ugye a kormánypárt. A legjobb, hogyha ezeknek a különböző helyről érkező kérdésekre egy helyen kapnak választ” – mondta Bencsik.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint a képviselők kicserélődése sem hozott változást a Jobbik politikájában.

„Az újonnan belépő pontosan ugyanolyan antiszemita és kirekesztő megfogalmazással vagy felfogásokkal rendelkezik. Ez egy dologra mutat rá, hogy a Jobbik alapvető természete nem változott meg, egy ugyanolyan náci szélsőséges párt, mint mindig is volt” – mondta Kovács Zoltán.

Az államtitkár hangsúlyozta: a Jobbik hiába tesz folyamatosan egyre nagyobb erőfeszítéseket azért a hazai és nemzetközi színtéren is, hogy fehérre mosdassa magát, a párt alaptermészetet nem tudják megváltoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!