2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Bencsik lelkiismeretére bízza a Jobbik, hogy visszaadja parlamenti mandátumát

Hír TV

2020. február 21., péntek 15:33

Bencsik János kilépése nem okoz zavart a Jobbik munkájában - jelentette ki híradónknak a párt alelnöke. Z. Kárpát Dániel nem tart attól, hogy újabb képviselők hagyják el a Jobbikot, ám világossá tette, hogy ők már régóta mondják, hogy lesz, aki nem tud, vagy nem akar velük tartani. Közben a Népszava írt arról, hogy a Pest megyei Monorierdő polgármestere kilépett a Jobbikból.

"Nagyon örülök, ha a Jobbikban nem bólogató Jánosok vannak, hanem vannak eltérő vélemények és ezek a vélemények hangot is kaphatnak."

Ezt még kedden nyilatkozta híradónknak a Jobbik nemrég választott elnöke. Jakab Péter ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy egy kiszivárgott hangfelvételből kiderült, hogy a párt első embere fekete listát készített azokról akikkel a jövőben nem szeretne együtt dolgozni.

Jakab kedden még azt mondta: nem tart attól, hogy lesznek olyanok akik elhagyják a pártot.

Ám jóslata egy napig sem tartott, ugyanis Bencsik János távozott a pártból és a frakcióból is.

Jakab fekete-listáján Varga-Damm Andrea neve is szerepel. A pártját a baloldalhoz húzása miatt többször kritizáló politikust meglepte Bencsik kilépése. Ugyanakkor hozzátette: többeknek nem tetszik a vezetés új stílusa.

Varga-Damm Andrea mellett Sneder Tamás is élesen kritizálta az új vezetést. A Jobbik korábbi elnöke a Mandinernek azt nyilatkozta idézem:

„Orbán Viktor valahogy humánusabban kezeli a dolgokat a személyzeti politikájában, mint Jakabék."

Közben a Népszava írt arról, hogy Szente Béla, a Pest megyei Monorierdő polgármestere is úgy döntött nem akarja tovább folytatni a Jobbikban.

 

 

Hír TV