2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 11:05

Belföld

Bencsik János félrekommunikált zsidónak nevezte Jakab Pétert

Saját párttársát zsidózta le a Jobbikos Bencsik János egy álnéven írt blog-bejegyzésben 2014-ben.

  • Bencsik János félrekommunikált zsidónak nevezte Jakab Pétert

Jakab Pétert nevezte félrekommunikált zsidónak miután a párt az önkormányzati választáson őt jelölte Miskolc polgármesterének. A bejegyzéseket a mandiner találta meg. A zsidózásba belebukott Szávay István mandátumát átvevő Bencsik szerint a Jobbik radikális táborának szemében Jakab Péter jelölése egy felesleges gesztus az ellenség felé, ahogy szerinte azt is hiba volt várni Jakab jelölésétől, hogy a Jobbik és a magyar zsidóság kapcsolata javulni fog.

Közösségi oldalán kérte számon a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy az EchoTV egyik műsorában Jákobnak nevezték, amivel szerinte - Auschwitzban meghalt dédapjára utalva -lezsidózták. A tévécsatorna azóta bocsánatot kért a képviselőtől, és kitiltotta stúdiójából a műsor három vendégét.

A Hír TV több olyan felvételt is bemutatott ahol korábban Jakab Péter zsidó viccen jól szórakozik, vagy éppen maga is antiszemita kijelentést tesz. Azóta kiderült, már párton belül egymást is zsidózták.

Ezen az írói álnéven ezen a publicisztikai álnéven egyébként többnyire nekem jelentek meg igen– mondta a jobbikus Bencsik János. Hétfői sajtótájékoztatóján a jobbik frissen kinevezett országgyűlési képviselője a mandiner kérdésére elismerte, hogy korábban Havas John álnéven publikált. Egyik cikkében félrekommunikált zsidónak nevezte Jakab Pétert.

Bencsik azután írta ezt Jakabról, hogy a párt őt indította Miskolc polgármesterének. Arról is írt, hogy a Jobbik radikális táborának szemében ez egy felesleges gesztus az »ellenség« felé”. Bencsik szerint azt is hiba volt várni Jakab jelölésétől, hogy a Jobbik és a magyar zsidóság kapcsolata ettől javulni fog.

Lehet publicisztikai anyagból kiragadni mondatokat, meg félmondatokat. Azt tudom mondani, amit mondtam egyébként a kolléga kérdezte, hogy fenntartom-e korábbi írásaimat el kell olvasni ezeknek az írásoknak a teljes egészét, arra kérem önöktől is, hogyha ezt majd közlik ne akkor csak kiragadott félmondatokat, hanem a teljes írást közöljék– mondta Bencsik János a Jobbik országgyűlési képviselője. Én úgy gondolom azért, hogy a magyar társadalmat nem lehet a végtelenségig hülyének nézni– tette hozzá. 

Nem csak Bencsik Jánosnak kellett magyarázkodnia a múltban történtek miatt. A Jobbik frakcióvezetőjével kapcsolatban újabb és újabb antiszemita megnyilvánulások kerülnek nyilvánosságra. Gyöngyösi Márton magyarázata szerint azonban csak rájátszottak

A politikában van olyan, hogy bizonyos érzelmekre rá játszunk és ezt én kimondtam, hogy ebben volt egyfajta tudatosság a Jobbik részéről, még akkor is, hogyha kimondtam azt, hogy sohasem voltunk rasszista és antiszemita párt, de az, hogy mi erre az érzelmekre adott pillanatban, adott esetben rájátszottunk ezzel ezt a politikában használtuk én ezt nem tagadom– mondta az ATV-n Gyöngyösi Márton. Gyöngyösi szerint azok a szavazók, akik nem értenek egyet a Jobbik új néppárti irányával már találtak maguknak új alternatívát a hazai politikai színtéren.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Nem támogatja korábbi ígérete ellenére a magyar baloldal az Európai Bizottság és Magyarország közötti megállapodást és továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapjja meg az uniós forrásokat - olvasható a Fidesz sajtóközleményében. Az ellenzék magyarellenes munkájáról Deutsch Tamás EP-képviselő nyilatkozott Híradónknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!