2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Bemutatták az Európa projekt kutatás legfrissebb eredményeit + videó

Az utóbbi években szállóigévé vált egy tévedés, miszerint: az által, hogy az Európai Unió tagjává váltunk, szuverenitásunk egy részéről lemondtunk – jelentette ki a harmincéves Századvég Szuverenitás konferenciáján Deutsch Tamás. A konferencián bemutatták az Európa projekt kutatás legfrissebb eredményeit is. Az Európai Unió 28 tagországára kiterjedő közvélemény-kutatás azzal a céllal készült, hogy megvizsgálja az európai állampolgárok véleményét az unió jövőjét leginkább érintő kérdésekben.

  • Bemutatták az Európa projekt kutatás legfrissebb eredményeit + videó

Magyarország 2004-ben, más országok korábban, 2004-et követően is, nem mondtak le szuverenitásuk egyetlen egy milliméteréről sem. A helyzet az az, hogy Európai Uniós tagállamként, érintetlen szuverenitásunkból fakadó bizonyos feladat és hatásköröket az Európai Unió többi tagállamával, illetve az Eu-s intézményekkel közösen gyakoroljuk – hangsúlyozta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pedig úgy fogalmazott a Századvég Szuverenitás konferenciáján, hogy Brüsszelben kitűznek egy célt, hogy versenyképesebb legyen az unió majd mindent megtesznek annak érdekében, hogy nehogy versenyképesebb legyen.

Az Európai Bizottság egyetért a céljainkkal, jónak tartja azokat, finanszírozhatónak tartja azokat, csak éppen pénzt nem ad rá, hogy elérjük ezeket a célokat. És aztán valóban majd ők fognak kritikát megfogalmazni, hogy miért nem értük el a célokat – mondta Navracsics Tibor.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: az alaptörvényben is szükséges kiegészíteni az alkotmányos önazonosság védelmét, valamint a keresztény kultúra védelmét érintő részt.

Kell egy intézmény Magyarországon amely vizsgálja azokat a folyamatokat, amelyek a külföldi beavatkozásokra mutatnak – hangsúlyozta Kocsis Máté.

A gazdaságfejlesztési miniszter előadásában kiemelte: az elmúlt tíz év szerencsés volt, a világban béke uralkodott, prosperált a világgazdaság, amiből Magyarország is kivette a részét.

A magyar gazdaság stratégia az miért volt sikeres és miért lesz sikeres és ez a válság, ami pontosabban nem egy válság hanem sok: covid, háború, energia, migrációs válság sorolhatnám, ez miért tudta mégis Magyarországot úgy érinteni, hogy egy átmeneti jelleggel kicsit éreztünk belőle valamit, de az úton rajtamaradva egy kis finomhangolással tovább tudunk növekedni – mondta Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter. 

Varga Judit a konferencián arról beszélt, hogy szerinte a szuverenitás annak a kijelölését jelenti, hogy hol van a határ állam és állam, valamint állam és nemzetközi szervezet között az önrendelkezés és a szabadság kérdésében.

Varga Judit kiemelte Magyarországnak mindennap meg kell harcolnia a szuverenitásért országhatáron kívül és belül. Mindeközben pedig határokon belül az idegen érdekek kiszolgálóinak támadásait is vissza kell verni, akik "álcivil hálózatok és guruló dollárok" segítségével próbálják aláásni a magyarok önrendelkezését.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!