2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Bemutatták a Nézőpont Intézet Sajtószabadság Magyarországon 2023 című elemzését + videó

Legalább évi egymilliárd forint értékű külföldi forrás érkezik az ellenzéki, kormánykritikus médiumokhoz - mondta Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója az intézet Sajtószabadság Magyarországon 2023 című elemzését bemutató rendezvényén.

  • Bemutatták a Nézőpont Intézet Sajtószabadság Magyarországon 2023 című elemzését + videó

Köszönöm, hogy ennek a közösségnek a tagja lehetek, mondta Járai Judit, miután átvette az idei Jótollú magyar újságíró díjat. Beszédében kiemelte, azt kívánja fiatal kollégáinak, hogy legyen akkora szerencséjük és adasson nekik is annyi lehetőség, amennyi neki megadatott a rendszerváltást követő időszakban. Külpolitikai újságíróként ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy úgy a kongói őserdőben, mint a római harangok megkondulásakor az újságíróközösség tagjainak mindig jusson eszébe, hogy a világot magyar szemmel nézzük és magyar szívvel mutassuk be.

Az amerikai filmipart jórészt magyarok teremtették, és az a közmondás járja, hogy, kétszer voltam tudósító egyszer 6 évig egyszer, 5 évig az egyesült államokban, és az a közmondás járja, hogy bemegy egy magyar a csapóajtón vagy a forgóajtón és a másikon kijön egy másik magyar. Tehát a magyarok valószínűleg a történelmünk is arra késztette vagy arra nevelte őket, hogy feltalálják magukat, mindig a talpukra essenek, mindig megtalálják az alkalmazkodás lehetőségét.

Az eseményen bemutatták a Nézőpont Intézet Sajtószabadság Magyarországon 2023 című elemzését is. Boros Bánk Levente, a szervezet politikai elemzési igazgatója azt mondta, az elemzésből kiderült, a kormánykritikus médiumok legalább évi egymilliárd forint külföldi forrást kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!