2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Bemutatták a 10. Békemenet útvonalát + videó

Halál helyett válasszuk az életet. Erre szólított fel Csizmadia László a békemenetről tartott sajtótájékoztatón.

  • Bemutatták a 10. Békemenet útvonalát + videó

Több ezer nemzeti színű zászlóval és molinókkal gyülekezett a tömeg a 9. békemenet előtt még 2022-ben. Az utoljára 2 éve tartott eseményen majdnem fél millióan vettek részt.

Magyarország kormánya megkérdezte az embereket, hogy mit tegyenek, és a béke mellett döntöttek – fogalmazott Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum elnöke a békemenetről tartott sajtótájékoztatón.

Csizmadia László, elnök, CÖF: "Eddig és ne tovább, tűzszünetet és tárgyalásokat, állítsuk le az orosz ukrán halálgyárat. Szuverén Európában az egyenrangú szövetséges államok erejével, a NATO védelmi funkciójával, tartós békében szeretnénk tudni lányainkat, fiainknak."

Csizmadia László az európai parlamenti választások kapcsán fontosnak nevezte, hogy az EP-be csak békepárti képviselőket küldjön hazánk.

A résztvevők június elsején 11 órától gyülekeznek majd a Lánchíd pesti oldalán. A menet délután egykor indul meg, és a Széchenyi téren, az idősebb Antall József rakparton, a Jászai Mari téren és a Margit hídon keresztül éri el a Margitszigetet.

Mindenki gondoljon vissza a húsz-harminc évvel ezelőtti önmagára, és tegye fel a kérdést: gondolta volna, hogy most így fog kinézni a világ? – erről már Bayer Zsolt publicista beszélt az eseményen. Mint mondta, a jelenlegi nyugati világ nem az, ahová korábban hazánk vágyakozott.

Bayer Zsolt, publicista: "Ez a nyugat mér nem az a nyugat, és még öt évvel ezelőtt sem gondolta senki, hogy a világ úgy fog kinézni ahogy ma kinéz, káosz anarchia bizonytalanság, és bármit is mondjon a másik oldal, a valóság sajnos az hogy ma ez a nyugat valamilyen általam meg nem fejthető okból, akár tudatosan akár csak azért mert elment a józan esze, igen a háború eszkalációjában utazik."

Fricz Tamás politológus emlékeztetett, hogy nyolcvan évig béke volt Európában, és hazánkban a békemenet szó talán soha nem volt ekkora jelentőségű mint most.

Fricz Tamás: "A háborúpárti brüsszeli elitet le kell váltani, ennek egy nagyon fontos lépése és mozzanata az, hogyha a békemenet igaz erőt mutat."

A politológus hozzátette: egy új politikai képződmény vezetője, aki egy olyan hálózat tagja, ami a háború pártján áll, azzal büszkélkedik, hogy nagy tömegeket tud az utcára vinni. Ezért is fontos, hogy minél többen legyenek ott a Békemeneten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!