2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 10:30

Belföld

Belterjes kinevezés érik Hódmezővásárhelyen is

Több kiszervezett intézmény, szolgáltatás élére ültette már Márki-Zay Péter a közvetlen támogatóit, szövetségeseit, de a pozíciók osztogatása a jelek szerint messze nem ér véget: friss bejelentése szerint egyik legismertebb támogatójából, barátjából alpolgármestert csinál - írja a promenad.hu.

  • Belterjes kinevezés érik Hódmezővásárhelyen is

Miközben folyamatosan Hódmezővásárhely nehéz anyagi helyzete miatt panaszkodik a polgármester, és a koronavírus-járvány első hullámában még az önkormányzati dolgozók fizetését is 50-75 százalékkal megvágták, úgy tűnik, a vezetői szinten nem spórolnak városban – újabb zsíros pozíció jut a haveroknak - adta hírül a promenad.hu.

A portál arról ír, hogy Márki-Zay vasárnap esti bejelentése szerint a balliberális polgármester közismert támogatójának számító Szabó család három fiútestvérének egyike, Szabó János a jövő héttől, tehát január 18-ától főállású alpolgármester lesz a vásárhelyi városházán Kis Andrea főállású és Berényi Károly társadalmi megbízatású alpolgármester mellett.

Elviekben a harmadik alpolgármester a városi fejlesztésekért és hatékony működéséért, ügyfélszolgálatért fog felelni.

Budapest: négy, Szeged: kettő – Hódmezővásárhely: HÁROM!

Szabó kinevezésével Hódmezővásárhely már-már beéri a mintegy kétmilliós lakosú Budapestet. ugyanis a fővárosban jelenleg csak eggyel több, azaz négy főpolgármester-helyettes segíti Karácsony Gergely munkáját, és a Vásárhelynél négyszer nagyobb Szeged vezetője, Botka László is csak két alpolgármesterrel dolgozik 2019 óta. Hogy minek Hódmezővásárhelyen három alpolgármester, ahol semmilyen igazán kiemelt fejlesztés, beruházás nem zajlik a kormányzati hátterű tram-trainen kívül, és ahol az önkormányzat érdemben már alig felel valamiért (például már az egészségügyért és az oktatásért SEM), több kérdést is felvet. A promenad.hu cikke szerint erre az egyik lehetséges válasz az lehet, hogy újabb pozícióval kellett megerősíteni a támogatói kört.

Halmozzák a tisztségeket

A barátinak számító Szabó testvéreknek a jelek szerint kijárnak a tisztségek a városban. Egyikük, az MMM – Tiszta Vásárhelyért 2019-es választási kompenzációs listáján is szereplő Ferenc például  2019 októbere óta a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. igazgatóságában ül. De Szabó Ferenc 2020 októberétől az ugyancsak 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató NZrt. igazgatóságában is pozíciót tölt be.

A legidősebb fivér, Márton egy időben Márki-Zay fotósaként, videósaként tevékenykedett a polgármester körül, élettársa pedig – a 2018-as Márki-Zay-kampány egyik főszervezője – egy darabig a Polgármesteri Hivatal Kabinetirodáján dolgozott, és Márki-Zay Facebook-oldalát is kezelte. 

A portál cikke a kinevezés hátterében belpolitikai harcokat is sejtett. A hivatal életét jól ismerő forrásunk arról beszélt, hogy vélhetően az MSZP-s alpolgármester pozícióját hivatott az új döntés gyengíteni, mivel a Szabó testvérekről városszerte köztudott, hogy ellenzik a szocialisták politikáját, és ennek a közösségi oldalakon is hangot adnak.

A teljes cikk ITT olvasható.

promenad.hu/Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Újabb céltalan tüntetés, ahol a hídfoglalás volt a cél

Újabb céltalan tüntetés, ahol a hídfoglalás volt a cél

Előzetesen több mint ötvenezren érdeklődtek a Facebookon a Lehet Más a Politika tüntetése iránt, ehhez képest a szervezők szerint ötezren jelentek meg este a Kossuth térnél. A tiltakozás célja az volt, hogy a kormány vonja vissza a fakitermeléssel kapcsolatos kormányrendeletet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!