2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Belterjes kinevezés érik Hódmezővásárhelyen is

Több kiszervezett intézmény, szolgáltatás élére ültette már Márki-Zay Péter a közvetlen támogatóit, szövetségeseit, de a pozíciók osztogatása a jelek szerint messze nem ér véget: friss bejelentése szerint egyik legismertebb támogatójából, barátjából alpolgármestert csinál - írja a promenad.hu.

  • Belterjes kinevezés érik Hódmezővásárhelyen is

Miközben folyamatosan Hódmezővásárhely nehéz anyagi helyzete miatt panaszkodik a polgármester, és a koronavírus-járvány első hullámában még az önkormányzati dolgozók fizetését is 50-75 százalékkal megvágták, úgy tűnik, a vezetői szinten nem spórolnak városban – újabb zsíros pozíció jut a haveroknak - adta hírül a promenad.hu.

A portál arról ír, hogy Márki-Zay vasárnap esti bejelentése szerint a balliberális polgármester közismert támogatójának számító Szabó család három fiútestvérének egyike, Szabó János a jövő héttől, tehát január 18-ától főállású alpolgármester lesz a vásárhelyi városházán Kis Andrea főállású és Berényi Károly társadalmi megbízatású alpolgármester mellett.

Elviekben a harmadik alpolgármester a városi fejlesztésekért és hatékony működéséért, ügyfélszolgálatért fog felelni.

Budapest: négy, Szeged: kettő – Hódmezővásárhely: HÁROM!

Szabó kinevezésével Hódmezővásárhely már-már beéri a mintegy kétmilliós lakosú Budapestet. ugyanis a fővárosban jelenleg csak eggyel több, azaz négy főpolgármester-helyettes segíti Karácsony Gergely munkáját, és a Vásárhelynél négyszer nagyobb Szeged vezetője, Botka László is csak két alpolgármesterrel dolgozik 2019 óta. Hogy minek Hódmezővásárhelyen három alpolgármester, ahol semmilyen igazán kiemelt fejlesztés, beruházás nem zajlik a kormányzati hátterű tram-trainen kívül, és ahol az önkormányzat érdemben már alig felel valamiért (például már az egészségügyért és az oktatásért SEM), több kérdést is felvet. A promenad.hu cikke szerint erre az egyik lehetséges válasz az lehet, hogy újabb pozícióval kellett megerősíteni a támogatói kört.

Halmozzák a tisztségeket

A barátinak számító Szabó testvéreknek a jelek szerint kijárnak a tisztségek a városban. Egyikük, az MMM – Tiszta Vásárhelyért 2019-es választási kompenzációs listáján is szereplő Ferenc például  2019 októbere óta a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. igazgatóságában ül. De Szabó Ferenc 2020 októberétől az ugyancsak 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató NZrt. igazgatóságában is pozíciót tölt be.

A legidősebb fivér, Márton egy időben Márki-Zay fotósaként, videósaként tevékenykedett a polgármester körül, élettársa pedig – a 2018-as Márki-Zay-kampány egyik főszervezője – egy darabig a Polgármesteri Hivatal Kabinetirodáján dolgozott, és Márki-Zay Facebook-oldalát is kezelte. 

A portál cikke a kinevezés hátterében belpolitikai harcokat is sejtett. A hivatal életét jól ismerő forrásunk arról beszélt, hogy vélhetően az MSZP-s alpolgármester pozícióját hivatott az új döntés gyengíteni, mivel a Szabó testvérekről városszerte köztudott, hogy ellenzik a szocialisták politikáját, és ennek a közösségi oldalakon is hangot adnak.

A teljes cikk ITT olvasható.

promenad.hu/Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

20 éves a HírTV

20 éves a HírTV

Húsz éve, 2002. december 2-án indult a HírTV próbaadása. Ez volt Magyarország első tematikus hír- és hírháttér adója. Az alapítók célja egyrészt a hírtelevíziózás meghonosítása, másrészt a jobboldali, konzervatív ideológiai-politikai oldal számára egy saját csatorna létrehozása volt. A HírTV 2006 őszén bebizonyította: Magyarországon kulcsszerepe van a kiegyensúlyozott tájékoztatásban. Íme, az első két évtizedünket összefoglaló film, melyben volt és jelenlegi kollégák is felidézik a múltat.
Új elnöke van a Fidelitasnak

Új elnöke van a Fidelitasnak

A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek szombaton - közölte a szervezet a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!