2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Belső teljesítményértékelés jöhet az iskolákban

Támogatják a teljesítmény értékelést a pedagógus szakszervezetek. A PSZ azt nem tartja jónak, hogy az igazgatók végezzék el ezt. A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint viszont pont ők ismerik leginkább ismerik az iskola működését és az ott tanítók munkáját.

  • Belső teljesítményértékelés jöhet az iskolákban

A válaszadó pedagógusok 70 százaléka azt mondta, hogy azonnali béremelésre van szükség de támogatnának egy olyan rendszert is, amelyben a teljesítménytől függ a bérezés.

Évente belső értékeléssel ellenőrizné a pedagógusok munkáját a kormány ez derül ki egy belügyi tervezetből, ami most jutott a Népszava birtokába. A dokumentumban az áll, hogy Pintér Sándor tárcája szempontrendszert dolgozott ki, hogy milyen területeken mit várnának el a tanároktól. Akik évente a legjobban teljesítenek, azok pénzbeli juttatásokban is részesülnének.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: alapvetően támogatják a kezdeményezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!