2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Körhinta 13:00

Belföld

Bekábítózva szúrta le saját gyermekét

Legkorábban 35 év múlva szabadulhat az a férfi, aki 2013 decemberében Füzesabonyban a nyílt utcán, kábítószer hatása alatt leszúrta saját gyermekét, majd megpróbált öngyilkos lenni, de megmentették. A debreceni ítélőtábla lényegében helybenhagyta az elsőfokú bíróság életfogytiglani büntetésről szóló ítéletét. Az indoklás szerint a brutális cselekményt elkövető férfi veszélyes a társadalomra.

Két őr kíséretében hozták a debreceni ítélőtáblára azt a férfit, aki egy késsel megölte saját hat éves kisfiát. A 45 éves férfi a vádirat szerint alkalomszerűen különböző kábítószereket szedett, ami üldözési téveszmét váltott ki nála. Így történt 2013 decemberében is. Egri lakásukból a gyermekével együtt a Füzesabonyi rendőrkapitányságra ment taxival, ahol elmondása szerint védelmet szeretett volna kérni. Amikor azonban a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni kezdett, majd az utcán hasba szúrta gyermekét, aki azonnal életét vesztette. Az ügyész szerint az elsőfokon eljáró bíróság helyesen ítélte életfogytig tartó szabadságvesztésre a gyilkost, aki így leghamarabb is csak 35 év múlva szabadulhat.

„Cselekménye abszurd, mint ahogy abszurd maga a vádlott személyisége. Az a mód, ahogy a családjához viszonyult. A társadalom nem lehet méltányos az ilyen emberrel szemben, a megtorlás eszközével kell kirekeszteni a normális emberek közösségéből” – mondta Tóth István ügyész.


A védő enyhítésért fellebbezett. Azt kérte a bíróság állapítson meg határozott idejű büntetést, mert az elsőfokú ítélet alapján túl öreg lesz a vádlott, mire esetleg kiszabadul. „Még akkor is hogyha határozott idejű szabadságvesztés lesz, akkor is eléggé benne van már a korban, adjon egy esélyt a vádlottnak arra, hogy, hogy ne ilyen reménytelen időpontban kerüljön szabadításra” – mondta Papp Imre ügyvéd.

Az utolsó szó jogán a vádlott mindössze annyit mondott, hogy józanul nem ölte volna meg a gyerekét.

Az ítélőtábla lényegében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Szerintük nagyobb nyomatékot kellett adni annak is, hogy a vádlottat már nem először áll bíróság előtt. „Ebben a magatartásban rejlő brutalitás a másodfokú bíróság álláspontja szerint azt igazolja, hogy vádlott vonatkozásában a vádlott személyiségében igen magas fokú társadalomra veszélyesség rejlik” – fogalmazott Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla bírója.

Az Ítélőtábla mindössze annyit változtatott az elsőfokú határozaton, hogy a feltételes szabadságra bocsájtás határidejét törölte, mert életfogytiglani büntetésnél egyébként is 15 év a minimum, és ennek megváltoztatására csak a büntetés-végrehajtási bírónak van hatásköre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!