2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Bejött a Jobbik-elnök megérzése

A Jobbik is elhódított egy megyei jogú várost. Békéscsabán a jobboldali ellenzéki párt által támogatott független polgármesterjelölt nyert. Kelet-Magyarországon a Jobbik erősebb lett, megtartotta Tiszavasvárit, és megszerezte hozzá Ózdot, valamint Törökszentmiklóst. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település 11 fős képviselő-testületének 7 jobbikos tagja lesz.

A Jobbik elnöke négy nappal az önkormányzati választás előtt kampányolt Törökszentmiklóson. „Azt kell, mondjam, természetesen ez szubjektív megérzés, de azt kell, mondjam, hogy harapni lehet a levegőben a változásra való igényt.” Vona Gábor megérzése bejött, a Szolnoktól húsz kilométerre fekvő városban az általuk támogatott független polgármesterjelölt, Markót Imre nyert. A Jobbik a képviselő-testületben is megszerezte a többséget.

„Mindenféleképpen öröm számomra, hogy az egyéni körzetekből 7-et megnyertünk, tehát egy teljességben jó csapattal fogunk az önkormányzati munkánkhoz nekivágni, nekilátni. Programunkat kidolgoztuk, ezt megismertettük a törökszentmiklósiakkal, és gyakorlatilag ennek a megvalósítását fogjuk az elkövetkezendő öt évben elvégezni” – nyilatkozta Markót Imre, Törökszentmiklós megválasztott jobbikos polgármestere.

Törökszentmiklóst az elmúlt nyolc évben a fideszes Juhász Enikő irányította, aki a vereség után nem állt kamera elé. A város fideszes parlamenti képviselője nyilatkozott helyette. „Bár a kormány, a Fidesz–KDNP-kormány minden fejlesztést, amit a városvezetés megigényelt, odavittünk, rengeteget fejlődött a város az elmúlt négy évben, de valamiért a város vezetőivel elégedetlenek voltak a lakosok, ezt jelezték most a szavazataikkal, és mi természetesen ebből levonjuk a következtetést, és ennek szellemében fogunk újra dolgozni” – mondta Boldog István országgyűlési képviselő.

Törökszentmiklóson a részvétel meghaladta az országos átlagot. 2010-hez képest pedig 10 százalékkal többen voksoltak az önkormányzati választáson.

A Jobbik a Dunántúlon is ad polgármestert

A radikális párt polgármesterjelöltje nyert az elmúlt évek kihelyezett Fidesz-frakcióüléseinek helyszínén, Tapolcán és a vörösiszap-katasztrófa után újjáépített Devecseren. Tapolca leendő vezetője szerint a helyiek az egyenes beszédet díjazták a rá adott szavazatokkal. „Kimondjuk, megoldjuk jegyében föltárjuk és próbáljuk ezeket megoldani. Azt gondolom, hogy a szókimondás és a kérlelhetetlen őszinteség volt az, ami sikerre vezetett, amellett, hogy mindig elérhetők és megtalálhatók vagyunk, hogy ha valakinek valamilyen problémája, bánata, elmondani valója van, akkor megtalál minket” – mondta Dobó.

Devecsert is kormánypárti polgármester vezette az elmúlt négy évben. Toldi Tamás nem tudja, hogy miért vonták meg tőle a bizalmat a városban. Azt azonban érzékelte, hogy a jobbik mozgalmas kampányt folytatott a településen. „Aki végzi a dolgot, az azt tudja mondani, hogy nézzék meg, mit csináltam, és ezt folytatom tovább, tehát nem ígértünk. Úgy gondoltuk, hogy ez elegendő lesz, nincs sok lehetősége, egyéb lehetősége, aki bent van a hatalomban. Hát ők, a másik oldal viszont kicsit harsányabb volt, nagyon sokat kampányoltak, sokat ígértek. Minden rétegnek ígértek” – mondta Toldi Tamás, Devecser volt polgármestere.

Gyöngyöspatán viszont szimbolikus vereséget szenvedett a radikális párt, a jobbikos Juhász Oszkár felett fölényes győzelmet aratott a kormánypártok jelöltje, Hevér Lászlóné. Juhász Oszkár 2011-ben került a heves megyei település élére, az ő nevéhez fűződik a nemrég jogerősen feloszlatott Szebb Jövőért polgárőr Egyesület gyöngyöspatai járőrözése is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!