2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Belföld

Beismerés

Hazugságnak nevezi saját állításait a győri szavazatvásárlási ügy egyik főszereplője - ez derül ki a Hír TV birtokába jutott hangfelvételből. Csonka Mihály a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének győri elnöke a fullank.hu-nak arról beszélt korábban, hogyan vásárolt meg a roma önkormányzat szavazatokat az októberi önkormányzati választásra, de Csonka egy titkos telefonbeszélgetésen elismeri, hogy hazugság amit állított.

  • Beismerés

Hétfőn egy újabb felvétel került fel az internetre, amiben a győri fideszeseket választási csalással vádolják. Ezen a videón Csonka Mihály a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének győri elnöke beszél arról, hogy 10 ezer forintért vásároltak szavazatokat a Fidesz győri képviselői.

A Hír TV birtokába jutott hangfelvételen azonban Csonka Mihály már tagadja, hogy ő valaha is ilyet állított volna, hiszen ilyen sosem történt. Sőt a kisebbségek érdekvédelmi egyesületének elnöke hangsúlyozza, hogy csapdába csalták őt.

Az Ördög ügyvédje bogon tűnt fel a videó még múlt héten. A felvételeken több kitakart arcú hátrányos helyzetű ember beszél arról, hogy busszal vitték őket szavazni. Munkáltatójuk, egy Viktória nevű nő pedig azt is megmondta nekik, hogy a Fidesz jelöltjére kell voksolniuk.

Az egyik rágalmazó videón szereplő nő elismerte, hogy megzsarolták és 20 ezer forintot ajánlottak neki azért hogy, ha azt állítja, hogy fizettek neki azért, hogy a Fideszre szavazzon. A PestiSrácok által készített felvételen többen is elmondják, hogy hogyan vették rá őket arra, hogy hazudjanak és, hogy mennyi pénzt fizettek nekik ezért.

A PestiSrácok.hu videó riportjából kiderül, hogy valószínűleg politikától független, romák közti viszály miatt készült a győri videó, amit egyesek politikai célra akartak felhasználni.

A Fidesz már korábban jelezte, hogy az ellenzék egy manipulált, hazug videóval fog beavatkozni a győri időközi választásokba.

Ezen a videón azok a személyek szerepelnek, akik számunkra írásos nyilatkozatot tettek arról, hogy őket néhány ezer forintért kérték meg, vásárolták meg vagy használták ki a helyzetüket- annak érdekében, hogy ezeket a szövegeket rögzítsék

- mondta Fekete Dávid, a győri Fidesz alelnöke.

A párt helyi alelnöke, aki egyben a város alpolgármestere is, azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, némi készpénzért mondják azt, hogy őket megfenyegették.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!