2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Beindult az élet a bevásárlóközpontokban

A Karácsony elmúltával, a bevásárlóközpontok ismét megteltek vásárlókkal. Van, aki a leértékelések miatt ment, mások pedig az ajándékba kapott vagy hibás termékeiket szerették volna kicserélni. A jogszabály egyébként nem írja elő, hogy a kereskedő köteles kicserélni az árut. Ám a legtöbb helyen ebből nincs probléma. Cserélnek, ha tudnak és van mire, de esetenként akár még a vételárat is visszaadják.

  • Beindult az élet a bevásárlóközpontokban

Csaknem 20 méteres sorban állnak a vásárlók egy budapesti ékszerüzlet előtt. Karácsony után egy nappal szinte többen voltak a bevásárlóközpontokban, mint az ünnepet megelőzően. A legtöbben a leárazások és az akciók miatt mentek el a plázákba.

Tömött sorokban álltak a vásárlók ennek a műszaki boltnak a vevőszolgálatánál is. A korábbi évekhez hasonlóan idén is számtalan üzletben volt lehetőség a karácsonyi ajándékok cseréjére. Volt is rá szükség.

„Kaptam a lányomtól egy kávéfőzőt, ami már volt otthon, azt kicseréltem és most levásároltuk” – mondta Horváth József.

Józsefnek szerencséje volt, hogy ki tudta cserélni az ajándékát. A kereskedőknek ugyanis ez nem kötelessége.

„Ha ajándékot szeretne valaki kicserélni és nem minőségi reklamációról van szó, a kereskedő szabadon dönthet arról, hogy segít, vagy nem segít – nyilatkozta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. – Azért a tapasztalat azt mutatja, hogy segítenek. Ha minőségi reklamációról van szó, tehát a termékről kiderül, hogy már a vásárlás pillanatában hibás volt, akkor a fogyasztóvédelmi jogszabályok alapján köteles a kereskedő valamilyen módon orvosolni a hibát.

Több oka lehet annak, hogy miért viszik vissza az ajándékba kapott dolgokat az üzletekbe. A leggyakoribb, hogy a termék hibás, esetleg otthon már van belőle egy másik, kettőt tartani pedig felesleges.

„Ezeknek a termékeknek a cseréjét január 31- ig tudják lebonyolítani, amennyiben nálunk történt a vásárlás. Nagyon fontos, hogy ehhez meglegyen a vásárlást igazoló blokk, számla, illetve a terméknek a csomagolása, valamint az összes tartozéka” – mondta Szánthó Balázs, a Media Markt ügyvezetője. 

A vevőszolgálaton kívül a pénztáraknál és a polcoknál is rengetegen voltak, ugyanis sokan csak most érnek rá vásárolni.

„Ma volt rá időm, ez már egy új dolog. Új lakásba költözünk, és most készül a konyhabútor” – nyilatkozta Kaffai Gergely.

A legtöbben kiegészítőket vásároltak a karácsonyi ajándékokhoz, de volt olyan is, aki az ünnepek után vette meg gyerekének a karácsonyi meglepetést.

„Nem ért rá a fiam előbb, mert vizsgázott, és akkor most tudtunk eljönni. Megígértem neki, hogy ezt fog kapni, de akkor azt mondta, hogy inkább most jöjjünk Karácsony után” – mondta Pataki Pál.

A bevásárlóközpontok a korábbi évekhez hasonlóan a két ünnep között kiárusítással és akciókkal várják a vásárlókat szerte az országban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!