2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Befuccsolt az ellenzéki összefogás Újpesten

Visszalépett Szalma Botond az ellenzék közös újpesti polgármester-jelöltje. A KDNP volt budapesti elnöke az MSZP, a DK, az LMP, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd támogatásával indult volna a városrész vezetéséért. Szalma Botond családi okokkal indokolta a döntését.

  • Befuccsolt az ellenzéki összefogás Újpesten

Három hetet sem élt meg az ellenzék közös újpesti polgármesterjelöltje. Az MSZP, a DK, az LMP, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd még március elején jelentette be, hogy Szalma Botondot indítják a kerületben, aki most egy közleményben jelentette be, hogy visszalép polgármester-jelöltségtől.

„Mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első” – ezt írta Szalma Botond az Újpesti hírmondónak eljuttatott közleményben, amelyben leszögezi azt is: teljes mellszélességgel támogatja az újpesti ellenzéki pártok széleskörű és példaértékű együttműködését az újpesti kormánypárt és a kormánypárti polgármester leváltása érdekében.

Az ellenzéki pártok továbbra is közös jelöltben gondolkoznak. „Tegnap este összegyűlt az újpesti ellenzék és kinyilvánítottuk, hogy abban vagyunk érdekeltek, hogy közösen, egységesen lépjünk fel a Fidesszel szemben. Hamar új megoldásra fogunk jutni, de az biztos, hogy egységesen, közösen fogunk elindulni Újpesten is az önkormányzati választáson és erre törekszünk egyébként egész Budapesten is” – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP politikusa.

Az MSZP-t váratlanul érte Szalma Botond visszalépése. „Mi sajnálatosnak tartjuk a visszalépését, örültünk volna, hogyha egy olyan jelölt, aki széleskörű összefogással a háta mögött végig vinné a kampányt, azonban természetesen van más lehetőség. Fogunk találni olyan jelöltet, akit az ellenzéki pártok Újpesten támogatni fognak és vele is lehet majd nyerni, azonban nyilván ez a következő napok feladata. Váratlanul ért minket ez a bejelentés” – mondta Molnár Zsolt, a párt képviselője.

Veszprémben az LMP, az MSZP, a DK és a Jobbik együtt jelentették be, hogy közös polgármesterjelölt indítanak. Egyelőre azonban azt nem közölték, hogy ki lesz a jelöltjük. Azt mondták csak április végén nevezik meg az ellenzék veszprémi polgármesterjelöltjét.

„Ez egy elvi alapú együttműködés, ami arról szól, hogy a Veszprémben élőknek a lehető legjobb jövőjük legyen az önkormányzati választások után. Mindent el fogunk követni, hogy jó legyen itt gyermeket nevelni, és lehessen boldogulni ebben a városban” – mondta Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.

Egerben, Szombathelyen, Komlón, Orosházán és Siófokon is közös polgármester jelöltet indít az ellenzék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!