2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Befagytak a politikai erőviszonyok az ellenzéki pártok között

Befagytak a politikai erőviszonyok Magyarországon az ellenzéki pártok között - ezt Deák Dániel, a 21. Század Intézet vezető elemzője mondta Híradónknak. Egy friss kutatás szerint az MSZP és a Párbeszéd egy százalékon áll, míg az baloldalon a DK megtartotta vezető szerepét. A Fidesz pedig toronymagasan vezet.

  • Befagytak a politikai erőviszonyok az ellenzéki pártok között

Ma reggel publikálta közvélemény-kutatását a Medián a választók pártpreferenciájáról. A friss kutatásból kiderül, hogy a Fidesz továbbra is toronymagasan vezet, és a másik oldalon sincs lényeges változás. Vezet a DK, a lista végén pedig a mindössze egyszázalékos MSZP és Párbeszéd áll.

– Mi a zöldpolitika folyamatos képviseletével készülünk a jövő évi választásokra. Azt gondolom, ezeket a közvélemény-kutatásokat átlagolva érdemes nézni. Hiába ez a Medián-kutatás, az elmúlt években látható, hogy az LMP folyamatosan erősödik, és ez köszönhető annak, hogy az LMP folyamatosan és konzekvensen a zöldpolitika mellet áll és a zöld célokért harcol. Van olyan közvélemény-kutatás, ahol az LMP-t akár a parlamenti küszöbnél is mérték – hangsúlyozta Süveg Anna, az LMP szóvívője kiemelve, hogy a jövő évi választásokra a Párbeszéddel már folytatnak tárgyalásokat a zöldpolitika mentén.

– Szükség van a Mi Hazánkra. Az, hogy hány százalékra mérnek bennünket, minket különösképpen nem befolyásol. Mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy az emberek megismerjék, megtanulják a Mi Hazánk politikáját, és akkor el tudják dönteni egy év múlva, hogy mekkora szükség van a Mi Hazánk mozgalomra – mondta Szabadi István, a párt országgyűlési képviselője, aki úgy látja, akcióik egyre nagyobb tömegekhez érnek el az országban.

– Befagytak az erőviszonyok! Ez már régóta jellemzi a pártpreferencia adatokat – ezt már Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője mondta, aki szerint a legtöbb balliberális pártnak jelenleg nincs akkora társadalmi legitimációja, hogy bekerüljön a parlamentbe.

– Nagyon jól látszik, hogy például az MSZP, a Párbeszéd vagy a Jobbik most már nem rendelkezik önállóan a parlamenti bejutáshoz elegendő társadalmi támogatottsággal, tehát ha most lenne vasárnap egy választás, akkor ezek a pártok önállóan nem jutnának be az Országgyűlésbe. Gyakorlatilag nincs semmilyen társadalmi legitimációjuk, nincs semmilyen társadalmi felhatalmazásuk – tette hozzá Deák Dániel.

A mostani kutatásból kiderül, hogy a Fidesz-vezetés töretlen, az ellenzéki pártoknak pedig még koalícióban sincs esélyük a kormányzásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!