2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Beépített nyomozó okozta Hiszékeny Dezső vesztét

Elhitte egy nyomozónak Hiszékeny Dezső, hogy vállalkozó. A főügyészség egy beépített rendőrrel buktatta le a volt angyalföldi MSZP-s alpolgármestert.

A szocialista politikus személyesen mutatta meg a fedett nyomozónak az önkormányzat tulajdonában álló üzlethelyiséget, pár nappal később pedig 5 millió forintban határozta meg a Visegrádi utcai, egykor Rigoletto presszóként működő ingatlan árát. A hivatali vesztegetéssel gyanúsított volt politikusról így olyan kép- és hangfelvételek is készültek, amelyeken bizalmasa összehozza a későbbi országgyűlési képviselőt a magát vállalkozónak álcázó rendőrtiszttel.


Riporter:
– Nem kellemetlen az ő személye a szocialista pártnak?
Tóbiás József: – Az angyalföldiek nagy többségben megválasztották országgyűlési képviselőnek, ebből adódóan nem kellemetlen.
Riporter: – A büntetőügy ellenére sem?
Tóbiás: – A büntetőügye ellenére sem.
Riporter: – Bíznak a felmentésében?
Tóbiás: – Igen.
Riporter: – Ártatlan?
Tóbiás: – Igen.

Egy Visegrádi utcai üzlethelyiség bérleti jogáért a vád szerint 5 millió forintot kért az akkor még XIII. kerületi alpolgármesterként dolgozó szocialista politikus egy vállalkozótól, akiről azonban később kiderült, hogy fedett nyomozó. Hiszékeny azt elismerte, hogy 2013 elején valóban találkoztak az üzletben.

Hiszékeny Dezső: – Én továbbra is azt állítom, hogy bár többször is találkoztam ezzel a fedett nyomozóval, hiszen ezt, hogy mondjam, őt küldték rám, egyetlenegy találkozásunk alkalmával sem kértem tőle.
Riporter: – Nem is üzent aztán neki később?
Hiszékeny: – Nem is üzentem, és nincs is ilyen bizonyíték, tehát hangfelvételt sem tudnak ilyet mutatni.
Riporter: – Ezt honnan tudja?
Hiszékeny: – Hát, hogy rendelkezésemre állnak az ügy iratai.
Riporter: – De már korábban ön is elismerte, hogy van egy hangfelvétel.
Hiszékeny: – Nem. Én azt mondtam, hogy ha van ilyen hangfelvétel, amiben 5 millió forintot kérek, az biztos, hogy manipulatív, az ügynek az iratait megismerve állítom, hogy nincs ilyen hangfelvétel, amin én bármekkora összeget is kérnék.

A szocialista politikus továbbra is ártatlannak vallja magát, szerinte koncepciós eljárás folyik ellene. Ha bűnössége beigazolódik, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A büntetőügyébe már belebukott Simon Gábor azonban fellélegezhet, házi őrizetét ugyanis lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a Fővárosi Törvényszék. A többek között adócsalással gyanúsított volt szocialista elnökhelyettesről leveszik a nyomkövető jeladót, de a fővárost csak bírói engedéllyel hagyhatja el. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!