2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Beépítések ellen tiltakoznak a lakók a XVIII. kerületben

Hazudott és becsapta a választókat a 18. kerület Gyurcsány-párti polgármestere – állítja a kerület fideszes képviselője. Pestszentlőrincen tiltakozásba kezdtek a lakók, az egykori orosz laktanya beépítése ellen. A kerület baloldali vezetése ugyanis egy több mint 100 lakásos társasházat húzna fel a Tarkő utcában. Az ott élők azonban attól tartanak: ezzel hátrányt szenvednének.

  • Beépítések ellen tiltakoznak a lakók a XVIII. kerületben

Tiltakoznak a 18. kerületi lakók a volt orosz laktanya beépítése ellen. A DK-s városvezetés ugyanis egy több mint 103 lakásos társasházat építene a Tarkő utcába.

„Azzal kampányoltak, hogy minél kevesebb beépítés lesz és egy zöld kertváros fog kialakulni a 18. kerületben. Ehhez képest most azt látjuk, hogy egyre több olyan területrésze van a 18. kerületnek, amit hamarosan be fognak építeni.

Ilyen például a Honvéd utca melletti volt üzemi terület, ahol több mint 700 lakást fognak építeni, az Üllő út mentén, valamint a tiltakozást kiváltó egykori laktanya helyén is.

A DK-s Szaniszló Sándor polgármester ráadásul egymaga, még a koronavírus idején döntött a társasház felépítésről." – mondta el Lévai István Zoltán, a Fidesz-KDNP 18. kerületi választókerületi elnöke. 

Lévai István Zoltán hozzátette: a lakók nem rég egy fórumot is szerveztek a beruházás kapcsán, a DK-s polgármester azonban ezen nem vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!